Ciocolata scade riscul de accident vascular cerebral

Facebook Twitter Comenteaza
Ciocolata scade riscul de accident vascular cerebral

Aceasta este concluzia cercetatorilor de la McMaster University din Canada dupa ce au efectuat o cercetare pe un esantion de 44.489 de persoane, informeaza publicatia medicala ScienceDaily.

 

Rezultatele cercetarii vor fi prezentate la intalnirea anuala a Academiei Americane de Neurologie care va avea loc pe 10 aprilie la Toronto. Se pare ca participantii la studiu care au consumat o portie de ciocolata pe saptamana si-au reduc cu 22% riscul de a suferi un accident vascular cerebral, in comparatie cu cei care nu consumat ciocolata.

Un alt studiu care a manifestat interes printre oamenii de stiinta si care va fi de asemenea prezentat in cadrul intalnirii anuale se refera la faptul ca un consum de ciocolata poate sa scada riscul de deces in urma unui accident vascular cerebral.

Rezultatele au reusit sa uimeasca dupa ce 1169 de subiecti umani care au consumat 50 de grame de ciocolata pe saptamana au prezentat un risc cu 46% mai mic de a deceda in urma unui atac vascular cerebral.

Datorita cantitatii ridicate de antioxidanti din cacao, mai ales flavonoizi si alte tipuri de polifenoli, ciocolata neagra este indicata in prevenirea inflamatiilor si a afectiunilor cardiovasculare. Pentru a beneficia de aceste efecte protectoare este indicat sa consumam, zilnic, 2 bucatele de ciocolata neagra. Printre beneficiile pentru care este recunoscuta ciocolata neagra se numara: reducerea tensiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei sangelui catre creier, reducerea riscului de infarct miocardic, reducerea colesterolului "rau" (LDL) din sange, prevenirea diabetului si imbunatatirea starii de spirit.

"Un lucru important de care oamenii trebuie sa tina seama este faptul ca ciocolata neagra este eficienta in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, dar nu mai eficienta decat medicamentele indicate pentru tratarea afectiunilor.
Deci, daca aveti dureri in zona pieptului, palpitatii nu consumati mai multa ciocolata neagra, ci mergeti la medic pentru o consultatie",
a declarat dr. Spalatelu Gabriela, medic specialist medicina generala, Gral Medical.

 

 

Ce este accidentul vascular cerebral?

 

Un accident vascular cerebral necesita asistenta medicala de urgenta, deoarece se produce in momentul in care circulatia sangelul catre creier este intrerupta. In doar cateva secunde de la acest eveniment, celulele cerebrale incep sa moara. In functie de cauza declansatoare, accidentele vasculare cerebrale sunt de doua feluri: accidentul vascular cerebral ischemic (cel mai frecvent), cauzat de un cheag de sange care blocheaza circulatia sangvina a creierului si accidentul vascular cerebral hemoragic, survenit in urma distrugerii unui vas de sange care sangereaza in interiorul creierului.

De asemenea, mai exista acele accidente vasculare cerebrale de mici dimensiuni care apar atunci cand circulatia sangelui catre creier este intrerupta pentru o scurta perioada de timp.  

 

Sursa foto: www.sciencedaily.com 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bea pe 15 Feb 2010, 12:35
    pentru L_fleur

    Articolul nu se refera la doua tablete pe zi (asta inseamna cam 200 g de ciocolata).De regula o tableta are cam 100g. In articol scrie ca subiectii umani au consumat 50g pe saptamana. deci e o diferenta. O tableta la 2 saptamani. Sper sa nu ingrase cantitatile astea.Sanatate tie !!!

    1
    1

  • L_fleur pe 14 Feb 2010, 08:37
    interesant

    doua tablete pe zi...asta cam reduce restul de calorii permise pe zi la o dieta de slabire..dar..trebuie, nu?

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod