Ciocolata este indicata in maladia Parkinson

Cercetatorii au studiat efectul pe care il are ciocolata neagra asupra tremorului cu care se confrunta persoanele afectate de maladia Parkinson.
Descoperirile au aratat ca bolnavii cu Parkinson au tendinta de a consuma mai multa ciocolata neagra in comparatie cu persoanele sanatoase, informeaza publicatia britanica Dailymail. Acest obicei poate fi considerat un fel de auto-medicatie, precizeaza expertii.

Boala Parkinson este o boala degenerativa care survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. Zona afectata joaca un rol important in controlul miscarilor, de aceea persoanele afectate prezinta gesturi rigide, incontrolabile, tremor si instabilitate posturala.
Printre factorii declansatori ai bolii se numara: pesticidele, drogurile, virusii, loviturile la cap, stresul, pierderea protectiei celulelor nervoase. Simptomele bolii Parkinson incep sa apara atunci cand nivelurile de dopamina din creier scad cu aproximativ 20% din valorile normale. Potrivit specialistilor, unele substante din ciocolata neagra - cum ar fi feniletilaminele - maresc nivelurile de dopamina.

Din statisticile medicale rezulta ca de aceasta boala sufera 40.000 de romani, in fapt existand 70.000 de mii de bolnavi care ar fi afectati, potrivit Asociatiei Antiparkinson.
In Romania apar anual 300 de cazuri noi de Parkinson sau "blestemul lent", cum mai este denumita afectiunea. Pe langa tratamentele medicamentoase au aparut acum noi optiuni: stimularea cerebrala si tratamentul cu celulele stem.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod