Cezariana, obligatorie pentru femeile insarcinate cu miopie severa

Facebook Twitter Comenteaza
Cezariana, obligatorie pentru femeile insarcinate cu miopie severa

In timpul sarcinii, sunt necesare vizite regulate la medicul ginecolog, dar nici medicul oftalmolog nu trebuie evitat, mai ales atunci cand exista antecedente neplacute la acest capitol.  
"Una dintre afectiunile cel mai des intalnite la femeile insarcinate este miopia. Si nu trebuie deloc neglijata. In special cand boala se prezinta intr-o forma severa. Stiati ca femeile bolnave de miopie care aleg sa nasca pe cale naturala isi pot pierde vederea? Retina ochiului este atat de subtire, incat la travaliu, cand se depune un efort suplimentar, aceasta se poate rupe.
Si poate duce la orbire.", declara dr. Ionut Costache, Professional Service Manager la Bausch & Lomb Vision Care Romania.  
Tocmai de aceea, oricarei femei insarcinate, care stie ca are probleme cu ochii, i se recomanda un consult la oftalmolog, in primul trimestru de sarcina. "Mai nou, cezariana se recomanda doar persoanelor care au leziuni la fundul ochiului. Insa cel care poate stabili acest amanunt este doar medicul oftalmolog. In caz de rupturi sau leziuni, terapia laser este singura solutie.", a adaugat specialistul Bausch&Lomb.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 29 Sep 2008, 15:13
    aberatie

    Nimeni nu s-a gandit pana acum ca daca faci cezariana,inseamna ca uterul tau va fi TAIAT deci la a doua si a treia sarcina pot aparea complicatii,pentru ca uterul este lezat din cauza taieturii. (In afara de asta daca ai taiat deja utarul de aici pot porni diferite probleme chiar daca nu vrei alt copil)Asta de ce nu li se comunica viitoarelor mame inainte de a le face cezariana? Femei,ganditi-va pentru Dumnezeu inainte de a lasa sa va taie cineva uterul.(sa va faca cezariana)

    0
    0

  • aly13 pe 12 Mar 2008, 09:04
    laser

    gasesti informatii foarte utile pe www.eye.ro. multa bafta!

    0
    0

  • PUSOAICA pe 11 Mar 2008, 19:52
    miopie!!!!!!!!

    da chiar asa eu am -15 la ochiul drept si am facut cezariana acum 6 ani si de atunci ma tot lupt cu aceasta miopie...oare se poate opera cine stie?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod