Cezariana creste riscul de diabet la copii

Copiii nascuti prin cezariana prezinta un risc mai mare de a face diabet de tip 1 in copilarie fata de cei nascuti natural, conform specialistilor.
Specialistii de la Universitatea Queen au analizat 20 de studii efectuate pe copiii cu diabet care au fost nascuti prin cezariana si au descoperit ca nasterea prin cezariana creste riscul dezvoltarii diabetului de tip 1 cu 20%.

"Este important de mentionat ca nu se cunoaste inca motivul pentru acest rezultat, dar este posibil ca cezariana sa fie responsabila pentru ca bebelusii nascuti prin aceasta metoda sunt expusi prima data la bacteriile din spital, iar la o nastere normala ar fi expusi la cele maternale", declara autorul studiului Dr.
Chris Cardwell, de la Universitatea Queen, Belfast.

"Nu toate femeile pot alege metoda prin care vor naste, insa cele care pot alege trebuie sa ia in considerare si acest risc. Stim deja ca genetica si infectiile din timpul copilariei joaca un rol important in dezvoltarea diabetului de tip 1 la copii, iar rezultatele acestui studiu ne arata ca si metoda prin care sunt adusi pe lume este importanta," spune Dr. Iain Frame.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod