”Centrul mobil de donare”, în trei parcuri din Bucureşti

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Asociația Salvatorilor Voluntari în Situații de Urgență organizează în București, în perioada 27 iulie – 03 august 2013, o serie de evenimente în cadrul campaniei de comunicare ”Donează o șansă la viață!” pentru promovarea donării de celule stem hematopoietice.

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Asociația Salvatorilor Voluntari în Situații de Urgență organizează în București, în perioada 27 iulie – 03 august 2013, o serie de evenimente în cadrul campaniei de comunicare ”Donează o șansă la viață!” pentru promovarea donării de celule stem hematopoietice.

 

În trei parcuri din Bucureşti, va fi amplasat ”Centrul mobil de donare”. Acesta este un autocar ‘’medicalizat’’, dotat cu echipamentele medicale necesare pentru recoltarea probelor de sânge, iar persoanele care doresc să se înscrie ca donatori vor putea fi testate pe loc. Doritorilor li se vor lua probe de sânge şi vor putea afla gratuit ce grupă de sânge şi ce tip de Rh au.



La faţa locului vor fi instalate corturi publicitare și de prim ajutor, unde cei interesați vor primi informații despre donarea de celule stem. Vor fi organizate şi demonstrații despre "Managementul accidentelor" cu "Primul ajutor de bază", iar pentru cei care doresc vor fi oferite gratuit servicii medicale de măsurarea tensiunii arteriale, pulsului și glicemiei

Evenimentele vor avea loc în perioada 27 iulie 2013 - 3 august 2013, zilnic între orele 10.00 și 18.00, în următoarele locații:


Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle:
    sâmbătă 27 iulie 2013
    luni 31 iulie 2013
    miercuri 31 iulie 2013


Parcul Al. I. Cuza (IOR) – parcarea de pe Bd. Liviu Rebreanu
    duminică 28 iulie 2013
    marți 30 iulie 2013
    joi 1 august 2013


Parcul Tineretului – intrarea Șincai

    vineri 2 august 2013
    sâmbătă 3 august 2013
Promovarea evenimentului va fi facută de grupuri de voluntari care se vor deplasa pe tot cuprinsul parcurilor pe biciclete, pe role sau pe jos.

”De la lansarea campaniei în 6 iunie 2013, săptămânal peste 100 de persoane s-au înscris în Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice” a afirmat Dr.

Aurora Dragomirișteanu, directorul general al RNDVCSH

Până în prezent, un număr de 5 vieţi au fost salvate în urma procedurilor de transplant de celule stem de la donator neînrudiţi realizate în unităţile sanitare româneşti. În perioada imediat următoare, 7 pacienți pentru care au fost validați donatori compatibili urmează să fie salvați. Un număr de 14 de pacienți care au nevoie de un transplant  de celule stem hematopoietice și care nu au donator compatibil în familie, așteaptă să aibă o șansă la viață!

Cum și cine se poate înscrie ca donator!
Persoanele sănătoase cu vârsta între 18 şi 45 de ani se pot înscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice. După o informare completă asupra donării de celule stem şi după semnarea unui formular de consimţământ privind decizia de a a deveni donator/oare de celule stem hematopoietice, persoanele interesate vor completa un chestionar medical și li se va recolta o probă de sânge pentru analize, conform legislaţiei în vigoare, şi pentru determinarea profilului tău HLA.
Odată înscris/ă în Registru va deveni membru/ă a Registrului Naţional al Voluntarilor de Celule Stem Hematopoietice.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă şi neremunerată. Este un gest prin care donatorul de celule stem hematopoietice poate salva o viață!

Pentru mai multe informaţii despre donarea de celule stem hematopoietice, puteți suna TelVerde 080 088 STEM (7836), număr apelabil din  reţeaua Romtelecom, sau accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro și pagina de facebook  registru-celule-stem sau contacta Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice sau vă puteți adresa direct unuia dintre cele 18 centre ale donatorilor de celule stem.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod