Cazurile de malpraxis vor putea fi solutionate mai repede

Facebook Twitter Comenteaza
Cazurile de malpraxis vor putea fi solutionate mai repede
Ministerul Sanatatii a modificat dispozitiile legale privind  judecarea cazurilor de malpraxis. Acestea s-ar putea rezolva mai rapid decat in prezent, prin intelegere directa intre pacient si furnizorul de servicii medicale.

In acest fel pacientii pot preintampina un proces in instanta care poate avea o durata indelungata si costuri mari.

"Prin noile modificari la Legea 95/2006, Ministerul Sanatatii urmareste intarirea rolului si a atributiilor comisiilor de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis care functioneaza la nivelul directiilor de sanatate publica.
De asemenea, am introdus dispozitii noi prin care se vor putea solutiona mult mai rapid cazurile de malpraxis prin facilitarea procedurilor administrative si reducerea la minimum a procedurilor juridice
", a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Decizia comisiei va trebui sa stabileasca nu numai daca in cauza a fost sau nu o situatie de malpraxis, asa cum se intampla pana in prezent, dar sa se pronunte si asupra circumstantelor, a cauzelor, natura si intinderea prejudiciilor produse pacientilor.


S-a stabilit, de asemenea, ca la dezbaterile comisiei de malpraxis sa participe si un reprezentant al societatii de asigurari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod