Castigatorii Editiei a II-a a Premiilor "Carol Davila"

Din cele 34 de proiecte nominalizate la Editia a II-a a Premiilor "Carol Davila", singurul eveniment dedicat exclusiv responsabilitatii sociale in sanatate, au fost decernate 11 premii.
Gala de decernare a Premiilor "Carol Davila" 2009, care a avut loc pe 26 februarie, a fost deschisa oficial de doamna Maruca Pivniceru, stra-stranepoata marelui filantrop. Doamna Maruca Pivniceru a declarat ca este mandra sa sustina proiecte care celebreaza numele celui ce a creat intregul sistem sanitar romanesc si care a pus bazele actelor filantropice in Romania moderna.

Printre invitati s-au numarat personalitati ale lumii medicale si oficialitati precum: secretar de stat in Ministerul Sanatatii - dr. Cristian Irimie, prof. dr. Florian Popa, prof. dr. Vasile Astarastoae, prof. dr. Ioan Lascar, prof. dr. Ioanel Sinescu, prof. dr. Mircea Ioan Popa, dr. Luiza Spiru, prof. dr. Vlad Tica, dr. Cristian Nitescu.

Din cele 34 de proiecte nominalizate de juriu au fost decernate 11 premii. Castigatorii au fost desemnati in urma votului juriului care a contat in proportie de 48% si sesiunii de votare publica de pe site-ul campaniei, care a avut o pondere de 52%.

Castigatorii Premiilor "Carol Davila" editia a II-a sunt:  
Premiul Institutia medicala publica - Institutul Clinic Fundeni pentru proiectul "Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa, Transplant Renal".

Premiul Institutia medicala privata - Fundatia Hospice Casa Sperantei pentru programul "Serviciul complex de ingrijiri paliative pentru adultii si copiii cu boli incurabile aflati in stadii avansate si terminale".
Premiul Campania filantropica - Organizatia Eternul Miracol Materna Alinare (EMMA) pentru proiectul "Mame de ingeri".
Premiul Campania de imagine in domeniul sanatatii - agentiile Totem Communication si Deci se Poate pentru proiectul "How to write about...? Tuberculoza, Diabet, HIV/SIDA, Schizofrenie".
Premiul CSR Junior - Societatea Studentilor in Medicina Bucuresti pentru proiectul "Doneaza sange. Fii erou!".
Premiul "Farmacist.ro" pentru farmacii independente - doamna farmacist primar doctorand Aneta Badea pentru proiectul "Reabilitarea imaginii farmaciei si a farmacistului".
Premiul "Farmacist.ro" pentru lanturi de farmacii - compania Sensiblu pentru proiectul "Anul Renasterii Tale".
Premiul "Medic.ro" pentru asociatii ale medicilor de familie - Asociatia Medicilor de Familie Cluj pentru proiectul "RIGHT: reducerea riscurilor de diagnostic si tratament prin mecanismele cunoasterii si practicilor profesionale din sanatate".
Premiul "Medic.ro" pentru medici de familie - doamna doctor Erdos Maria Emma pentru proiectul "Ingrijirea medico-sanitara a batranilor si a persoanelor nevoiase din mediul rural".
Premiul de Excelenta - Fundatia Tineri pentru Tineri pentru proiectul "Prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala si HIV/SIDA prin programe de comunicare pentru schimbarea comportamentului".
Premiul Cel mai bun program de responsabilitate sociala al anului 2008 - Organizatia Eternul Miracol Materna Alinare (EMMA)  pentru proiectul "Mame de ingeri".


Organizatia EMMA a fost castigatoarea serii, revenindu-i atat Premiul Campania filantropica, cat si Premiul Cel mai bun program de responsabilitate sociala al anului 2008. Premiile au fost inmanate doamnei Bianca Brad, presedinte fondator al Organizatiei EMMA.

In cadrul Editiei a II-a a Premiilor "Carol Davila" au fost acordate 8 Premii Speciale, "premii de suflet" si din suflet pentru proiecte care merita sa fie recompensate si aduse in atentia publicului, dat fiind caracterul lor special si rezultatele remarcabile, precum si oamenii deosebiti care s-au implicat in desfasurarea lor. Premiile Speciale au fost acordate dupa cum urmeaza: Centrului de Diagnostic si Tratament pentru Bolile de Memorie, Grupului de Initiativa SOS Infertilitatea, campaniei "Impreuna invingem autismul", Asociatiei Anti-Parkinson, studentilor UMF "Victor Babes" Timisoara si Organizatiei Salvati Copiii Timis, Raiffeisen Bank Romania, companiei Abbott si Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Fundatiei Emergency Medical Assistance (EMA).


Fundatia Eurocord Romania a oferit Premiul pentru activitate in cercetare medicala Colectivului de cercetare al Centrului de Imunofiziologie si Biotehnologii din cadrul Centrului Regional de Imunologie de Transplant Timisoara pentru cercetare medicala avansata in domeniul celulelor stem.
Editia a II-a a Premiilor "Carol Davila" a beneficiat de sprijinul extraordinar al Sponsorului Global Cegedim Romania, parte a grupului Cegedim, lider european in furnizarea de date de marketing si vanzari pentru industria farmaceutica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod