Cancerul de prostata ar putea fi cauzat de un virus

Anumite forme ale cancerului de prostata ar putea fi provocate de un virus, se arata intr-o noua cercetare. Lucrul acesta ar putea duce la crearea unui vaccin impotriva temutei afectiuni, informeaza Daily Mail.
Cercetatorii au examinat peste 300 de tumori si au descoperit virusul, denumit XMRV, la aproape o treime dintre acestea. Specialistii se gandesc sa creeze un medicament antiviral sau programe de screening pentru a afla cine prezinta riscul de imbolnavire.

In Marea Britanie, cancerul de prostata este cea mai comuna forma de cancer care afecteaza barbatii si ocupa locul 2 dupa numarul victimelor pe care le face in fiecare an, dupa cancerul de plamani. In fiecare an sunt diagnosticati 35.000 de barbati cu cancer prostatic, iar 10.000 dintre acestia descopera ca sufera de o forma foarte agresiva si nu supravietuiesc mai mult de 18 luni.
Cercetatorii americani de la Universitatea Utah spun ca virusul XMRV a fost descoperit la acesti pacienti cu forme foarte agresive ale bolii, iar crearea unui vaccin ar creste sansele de supravietuire ale acestora.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod