Campanie de prevenire si combatere a fumatului in randul elevilor

Profesorii din 16 licee bucurestene se implica alaturi de echipa "HELP - Pentru o viata fara tutun" intr-o campanie de prevenire si combatere a fumatului in randul tinerilor elevi. Peste 10.000 de liceeni vor fi informati cu privire la pericolele consumului de tutun si vor primi ajutor sa reziste presiunii pe care o exercita in acest sens mediul lor social.
Caravana HELP@SCHOOL organizata de campania de sanatate publica a Comisiei Europene "Help – Pentru o viata fara tutun" cu sprijinul postului de radio PRO FM’sCOOL se va desfasura in perioada 28 Septembrie – 25 Octombrie 2009 in 16 licee din Bucuresti.

Cercetari facute de organizatii active in domeniul sanatatii au aratat ca tinerii sunt atrasi de tigari si de alte produse de tutun din curiozitate, dar si din dorinta de a urma exemple si comportamente din mediul lor cultural si social: moda, muzica, entertainment, arta.


Facand apel la cadrele didactice, caravana isi propune sa interactioneze cu tinerii liceeni intr-o maniera interactiva si non-conformista, pentru a-i constientiza asupra efectelor tutunului, pentru a le comunica existenta ajutorului pentru prevenirea si combaterea fumatului si pentru a promova practicarea sportului ca alternativa sanatoasa.  

Mesajul campaniei:
"Daca fumezi nu inseamna ca esti Cool! Tinerii trebuie ajutati sa vada adevarul din spatele acestei imagini fantastice a produselor de tutun si sa afle ca exista ajutor pentru prevenirea si combaterea fumatului", declara Adriana Jipa, coordonatorul in Romania al campaniei HELP – Pentru o viata fara tutun.
"Ca alternativa la fumat vom promova practicarea sportului. In acest sens, in colaborare cu profesorii de educatie fizica din licee vom organiza o competitie sportiva 'Fugi de tutun', la care vom acorda premii", adauga Adriana Jipa.

Echipa HELP se va intalni la stand cu elevii si cu cadrele didactice, pentru a efectua masuratori de monoxid de carbon din aerul expirat, pentru a furniza informatii si trimiteri catre solutii de renuntare la fumat si pentru a oferi obiecte promotionale de interes pentru tineri.


Deasemenea, echipa HELP indeamna cadrele didactice sa se implice oferind argumente pentru a rezista presiunii colegilor si mediului, exemple personale, motivatii pentru evitarea fumatului, alternative sanatoase etc., impartasindu-le tinerilor sub forma unor ponturi video ce vor fi filmate la stand si vor fi postate pe site-ul campaniei: www.help-eu.com.

Lista liceelor la care va ajunge caravana HELP:

J.  Monnet - 28 septembrie
Lauder-Reut - 29 septembrie
C.A. Rosetti - 30 septembrie
M. Viteazul - 1 octombrie
Scoala Centrala - 2 octombrie
Hasdeu - 5 octombrie
Xenopol - 6 octombrie
Racovita - 7 octombrie
Caragiale - 8 octombrie
Matei Basarab - 9 octombrie
Kretzulescu - 12 octombrie
Dinu Lipatti - 13 octombrie
Eminescu - 14 octombrie
Ion creanga - 15 octombrie
Gh.
Lazar - 16 octombrie
Bolintineanu - 19 octombrie
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod