Cafeaua scade riscul de aparitie a cariilor dentare

Chiar daca asocierea intre cafea si igiena orala este surprinzatoare, cafeaua poate avea efecte benefice asupra danturii.
Ultimele studii ale Societatii Americane de Chimie reliefeaza faptul ca boabele de cafea prajite au activitate antibacteriana impotriva microorganismelor precum Streptococcus Mutans, cauza principala a cariilor dentare. De asemenea, testele realizate in Universitatea din Italia (Gabriella Gazzani de la  Universitatea din Pavia) au aratat ca anumite molecule din cafea previn in proportie de 98% adeziunea streptococului Mutans pe smaltul dintilor.

Astfel, consumul de cafea poate scadea simtitor sansele de aparitie a cariilor.
Mai mult decat atat, Asociatia Dentara Australiana a stabilit ca “daca se consuma cafea combinata cu un pahar de apa, se poate reduce riscul aparitiei cariilor“, precizeaza Don Wilson, seful comitetului de educare in privinta igienei orale.

Consumul de cafea are si multe alte beneficii din punctul de vedere al sanatatii: scade riscul aparitiei multor boli precum diabetul, cancerul de colon, Parkinson etc. Totodata, este un cunoscut remediu impotriva cefaleelor.

"In ceea ce priveste ingalbenirea dintilor, principalul factor nu este cafeaua.
Fumatul, apa fluorizata, ceaiul, apa minerala, guma de mestecat antitabagica (ce are un continut ridicat de nicotina) si multe altele duc la schimbarea culorii dintilor. Principalul motiv este de fapt, distrugerea smaltului. In consecinta, o igiena orala adecvata si un control periodic, pot duce la prevenirea ingalbenirii dintilor"
, adauga dr. Serban Atanasiu, medic stomatolog de la Clinica Premium Dental unde ai posibilitatea sa-ti faci o evaluare gratuita a sanatatii dentare in cadrul unui parteneriat care urmareste educarea si prevenirea problemelor stomatologice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod