Cafeaua: cu 25% mai putine sanse de a face un copil

Potrivit cercetarilor realizate de o echiap de cercetatori olandezi, consumul zilnic a 4 cesti de cafea scade cu 25% sansele unei femei de a ramane insarcinata.
Expertii au demonstrat ca efectele cafelei sunt la fel de daunatoare ca si cele cauzate de consumul de alcool si fumat pe perioada sarcinii. De asemenea, studiile realizate la inceputul acestui an vorbeau despre faptul ca doar 2 cesti de cafea consumata in timpul sarcinii poate sa creasca riscul de avort spontan si malformatii la nastere.

Cercetatorii olandezi au monitorizat timp de 13 ani sanatatea si obiceiurile a peste 9000 de femei cu probleme de fertilitate. Rezultatele au fost prezentate in cadrul conferintei anuale a European Society of Human Reproduction and Embryology si au aratat ca cele care au obisnuit sa consume zilnic 4 sau mai  multe cesti de cafea, ceai sau orice alta bautura cofeinizata si-au redus cu pana la 26% sansele de a face un copil.
Astfel s-a constatat ca trei pahare de alcool consumate saptamanal au acelasi efect si ca femeile obeze au mai putine sanse sa ramana insarcinate.

Chiar daca fumatul ramane pe primul loc in topul celor mai daunatoare obiceiuri, acesti factori luati impreuna pot sa aiba un efect devastator asupra fertilitatii. O femeie supraponderala de 36 de ani care a avut obiceiul sa consume zilnic cel putin 4 cesti de cafea, a fumat mai mult de o tigara si a baut mai mult de 3 pahare de alcool pe saptamana are doar 5% sanse sa ramana insarcinata pe cale naturala.
Insa, daca are o greutate normala si nu are niciunul dintre aceste vicii, sansa de a ramane insarcinata creste pana la 15%.

Un sfat important pe care il dau specialistii este sa nu consumi bauturi cofeinizate daca planuiesti sa ramai insarcinata.

Sursa: Mail On Sunday
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rafail pe 15 Aug 2008, 11:13
    TopSanatate

    Va multumim. Doamne ajuta!

    0
    0

  • Alexandra Popa pe 17 Iul 2008, 11:52
    Dna

    Imi place acest site, este foarte interesant.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod