Cadrele medicale din Slatina sunt instruite de medici italieni

Medicii italieni vin la Slatina pentru a instrui cadrele medicale din Unitatea de Primiri Urgente si din sectiile de urgenta ale spitalului judetean.
Dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii semneaza astazi Protocolul de colaborare cu SC Pirelli, una dintre cele mai importante companii din Italia si un important investitor in Romania. Conform acestui protocol, compania Pirelli organizeaza si finanteaza un program pilot de formare profesionala pentru cadrele medicale din Spitalul Judetean Slatina.

Medicii si asistentele medicale din UPU si sectiile de urgenta vor beneficia de cunostintele si protocoalele de asistenta medicala din partea specialistilor de la Spitalul Clinic Universitar Niguarda din Italia.

“Nu foarte demult spuneam ca managementul public se poate face si fara bani publici si subliniam cat de importanta este implicarea pro bono a companiilor in rezolvarea problemelor comunitatilor, dand astfel dovada de responsabilitate sociala.
Ma bucur sa pot spune astazi ca, prin contributia Pirelli, si formarea profesionala a medicilor se poate face fara bani publici si imi doresc ca acest proiect sa se transforme din unul pilot intr-un program extins
”, a declarat ministrul Sanatatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod