Cabazitaxel creste supravietuirea pacientilor cu cancer de prostata

Facebook Twitter Comenteaza
Cabazitaxel creste supravietuirea pacientilor cu cancer de prostata

Medicamentul aflat in etapa investigationala, cabazitaxel, asociat cu prednison/prednisolon, a imbunatatit semnificativ supravietuirea globala si supravietuirea fara progresia bolii la pacientii cu cancer de prostata in faza metastatica (avansata), hormono-rezistent, care progresase in ciuda chimioterapiei anterioare pe baza de docetaxel, potrivit rezultatelor prezentate in cadrul Simpozionului Cancerele genito-urinare 2010 defasurat in San Francisco.

 

Studiul TROPIC a comparat asocierea cabazitaxel cu prednison/prednisolon versus asocierea mitoxantrona ca principiu activ plus prednison/prednisolon.

La numerosi pacienti cu cancer de prostata metastatic, hormono-rezistent, boala continua adesea sa progreseze in ciuda chimioterapiei anterioare si nu exista la ora actuala niciun tratament aprobat pentru acesti pacienti.

„Acestea sunt rezultate importante in cadrul dezvoltarii acestui medicament aflat in etapa investigationala”, a declarat Dr.

Oliver Sartor, investigator principal al studiului pentru America de Nord si titular la catedra Piltz pentru cercetarea cancerului de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Tulane din New Orleans. „Imbunatatirea supravietuirii globale a pacientilor a fost demonstrata in acest studiu. Acestea sunt primele date care au aratat o imbunatatire semnificativa statistic a supravietuirii globale a pacientilor care sufera de aceasta forma de cancer agresiva si dificil de tratat”.

TROPIC a avut ca scop evaluarea pacientilor cu cancer de prostata metastatic, hormono-rezistent, a caror boala progresase dupa chimioterapia pe baza de docetaxel. Rezultatele obtinute arata ca asocierea cabazitaxel cu prednison/prednisolon a redus semnificativ riscul de deces cu 30%, cu o ameliorare clinica semnificativa a supravietuirii globale mediane de 15,1 luni in grupul tratat cu cabazitaxel-prednison/prednisolon, comparativ cu 12,7 luni in grupul mitoxantrona-prednison/prednisolon.
La pacientii tratati cu asocierea pe baza de cabazitaxel, supravietuirea mediana fara progresia bolii a crescut, de asemenea, semnificativ [2,8 luni comparativ cu 1,4 luni). 

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate de Dr. Sartor pe 5 martie, la San Francisco (California), in cadrul Simpozionului Cancerele genito-urinare 2010 , organizat de American Society for Clinical Oncology (ASCO), American Society for Radiation Oncology (ASTRO) si Society of Urologic Oncology (SUO). Studiul TROPIC s-a derulat in 146 de clinici din 26 de tari, printre care si Statele Unite. Acest studiu clinic randomizat, multicentric, de faza III, desfasurat cu obiectivul de a colecta date clinice care sa fie incluse in dosarul de autorizare a cabazitaxelului, a inclus 755 de pacienti cu cancer de prostata metastatic hormono-rezistent, la care boala progresase si dupa chimioterapia anterioara, pe baza de docetaxel.


Despre cabazitaxel
Cabazitaxelul este un taxan inovator aflat in faza investigationala care actioneaza impotriva liniilor celulare rezistente la taxani. Cabazitaxelul inhiba diviziunea celulara si proliferarea celulelor tumorale, fixandu-se de tubulina si stabilizand-o. Tubulina este o proteina prezenta in microtubulii celulelor, care constituie un schelet intracelular si contribuie la mentinerea arhitecturii celulelor.

Despre cancerul de prostata
A treia forma de cancer din lume din punct de vedere al incidentei si a sasea in ceea ce priveste mortalitatea, cancerul de prostata este a doua cauza de deces in Statele Unite la barbati, dupa cancerul pulmonar. Pentru anul 2009, se estimase ca vor aparea in Statele Unite 192.000 cazuri noi si 27.000 de decese. Cancerul de prostata metastatic este un cancer care s-a propagat (sau care a metastazat) in ganglionii limfatici sau in alte organe, in special in oase.
Cancerul de prostata hormono-rezistent sau hormono-refractar este un tip de cancer care continua sa progreseze, desi hormonii masculini au fost suprimati (castrare chimica); acesti hormoni alimenteaza cresterea celulelor canceroase prostatice. Peste 80% din toate cazurile de cancer de prostata sunt descoperite cqnd stadiul bolii este limitat la prostata si la organele invecinate, insa la 10% - 20% din pacienti, diagnosticul este stabilit dupa ce cancerul este metastazat.

Credit foto: healthadel.com 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabor Sergiu pe 27 Iul 2016, 11:33
    Vand Cabazitaxel

    Buna ziua, am de vanzare doua fiole de Cabazitaxel pentru cine e interesat. E sigilat, a fost pentru tatal meu care a decedat. Se vand sub pret. Pentru detalii sunati va rog la 0727.320.992

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod