Bucurestiul va avea prima scoala de chirurgie oncologica din Europa de Est

Singura scoala de chirurgie oncologica din Europa de Est, care va pregati medici specialisti in chirurgie va fi infiintata la Bucuresti.
Aceasta se va deschide in colaborare cu Asociatia Internationala a Chirurgilor, Medicilor Gastroenterologi si Oncologi.

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Florin Popa a declarat ca a fost ales Bucurestiul deoarece aici exista, atata resursele tehnologice, cat si un personal pregatit.

Potrivit rectorului Florian Popa, acesta scoala este singura din Europa de Est, si va contribui la formarea de chirurgi proveniti din zona Europei de Est si a spatiului ex-sovietic.
La cursurile scolii vor putea sa se inscrie si medici specialisti, iar absolvirea va fi considerata o supraspecializare.

Scoala va functiona in cadrul unui parteneriat cu un mare grup medical din Atena, care va asigura instruirea medicilor rezidenti in Atena si Salonic, in laboratoare cu tehnologie de ultima ora, a precizat rectorul Universitatii Carol Davila Bucuresti. "Parteneriatul cu grupul medical din Atena e un semn al colaborarii in domeniul post-universitar", a adaugat Florin Popa.


Congresul mondial al medicilor chirurgi, gastroenterologi si oncologi, organizat de International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists (IASGO), este sustinut pentru prima data in Romania. La congres vor participa peste 1.200 de profesori, medici primari, specialisti si medici rezidenti din 54 de tari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod