Bolile de inima: un caz de urgenta in sanatatea publica

Cantitatea scazuta de colesterol cu nivel lipoproteic ridicat (HDL-C) si serul trigliceridic crescut sunt puternic corelate cu numeroase riscuri de boli cardio-vasculare, potrivit informatiilor discutate in cadrul Congresului Societatii Europene de Cardiologie (ESC).
Obiectivul R3i este de a reduce semnificativ incidenta bolilor macrovasculare si a complicatiilor microvasculare (de exemplu, diabetul de tip 2 sau afectat de sindromul metabolic), dincolo de ceea ce este deja realizat in prezent prin tratamentele actuale.

Studiile anterioare, efectuate in mare parte la pacientii tratati cu statine, arata ca scaderea colesterolului de tip LDL-C la nivelul recunoscut actual reduce doar riscul relativ al bolilor macrovasculare cu aproximativ 23%.

"Riscul bolilor cardio-vasculare determinat de gradul ridicat de obezitate, de sindromul metabolic si de diabetul de tip 2 nu este tratat in mod adecvat de catre medici.
In timp ce managementul colesterolului de tip LDL-C reprezinta obiectivul actual al tratamentelor, reducerea acestuia catre limitele terapeutice s-a facut fara sa eliminam riscurile de boli cardio-vasculare. Prin urmare, avem nevoie urgent de noi strategii pentru a aborda alti factori de risc, cum ar fi dislipidemia aterogenica
", a declarat Frank Sacks, Profesor al scolii de Medicina Harvard din Boston, SUA, si Vice-presedinte al R3i.

Acest descoperiri au fost demonstrate in noi analize ale studiului Prospective Cardiovascular Münster (PROCAM), precum si ale studiului cu privire la Riscul Rezidual al Lipidelor si Terapiile Standard (REsiduAl risk Lipids and Standard Therapies - REALIST), acesta din urma finantat si efectuat de catre Fundatia pentru Reducerea Riscului de Boli Cardiovasculare (R3i).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod