Boala Alzheimer apare mai frecvent in randul femeilor

Boala Alzheimer este cea mai comuna forma de dementa - tulburare a creierului care interfereaza cu capacitatea persoanei de a-si desfasura activitatile zilnice. Cand o persoana sufera de Alzheimer, zone ale creierului se deterioreaza, provocand probleme legate de cunoastere si de memorie.
In cazul unor pacienti, deficientele sunt atat de mari incat cu greu mai reusesc sa isi desfasoare activitatile de zi cu zi.

Exista studii care atesta ca sunt mai multe femei care sufera de Alzheimer decat barbatii. "Multe studii realizate in diferite grade de cunostinta au relevat o mai mare deficienta in limbaj in cazul femeilor cu Alzheimer, comparativ cu barbatii", a explicat Michael S. Rafii, director Clinicii de Tulburari de Memorie.

"Numirea si abilitatile de recunoastere au fost raportate ca fiind mult mai grave in cazul pacientilor de sex feminin cu Alzheimer, spre deosebire de pacientii de sex masculin, iar aceste diferente s-au dovedit ca se sustin in timp".


De asemenea, s-a constatat ca pacientii barbati isi pun intrebari mai importante decat femeile, legate de abuzuri sau lipsa de decenta sociala, mai ales in stadiile avansate ale afectiunii.

Cu toate ca nu exista o metoda de tratament pentru persoanele care sufera de Alzheimer, cercetatorii continua sa faca progrese. Acestia au studiat mai multe medicamente si au identificat o serie de gene asociate cu aceasta afectiune etc. "Recent studiile au fost concentrate pe identificarea molelor care pot duc la aparitia simptomelor afectiunii Alzheimer", sustine Rafii.


Astfel, cercetatorii de la Universitatea din Minnesota si Universitatea Johns Hopkins au descoperit o complex de proteine in creier care se pare ca afecteaza memoria.

Sursa: Science Daily
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nik pe 2 Ian 2009, 06:19
    ba da

    am citit mult pe aceasta tema, mama avand o forma mai...usoara. Deocamdata! Ce poti face? In primul rand sa inveti in fiecare zi cate ceva, oricat de putin, o poezie, un cuvant din dictionar, orice. Privitul la tv se cheama a fi o activitate pasiva, asa ca...nu se pune. Apoi o alimentatie sanatoasa bazata pe legume si fructe. Si un mod de trai optimist!

    0
    0

  • sana pe 25 Dec 2008, 14:15
    ingrozitor

    C Ma intreb mereu cum de a mers omul pe luna si nu este in stare sa rezolve problemele din corpul lui.Ma ingrozesc de aceasta boala deoarece se poate s-o fac si eu peste catva ani.Este cumplita,desi nu doare dupa cate am inteles,dar sa fi "leguma"cum spun americanii si sa nu mai sti ca existi este cumplit.Chiar nu se poate face nimic de prevenire?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod