Bebelusul ars la Maternitatea "Bucur", operat pentru a doua oara

Facebook Twitter Comenteaza
Bebelusul ars la Maternitatea

Nou-nascutul in varsta de 21 de zile, care a suferit arsuri grave in incubatorul Maternitatii "Bucur" a fost operat ieri pentru a doua oara, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, de catre o echipa de medici condusa de domnul Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.

 

Bebelusul prezinta grefe pe aproximativ 18% din suprafata corpului, la nivelul fetei dorsale a mainii, degetelor si antebratului stang, a bratului stang, in regiunea scapulara si a trunchiului lateral stang. Grefele sunt integrate in proportie de 98%.

Prin interventia chirurgicala efectuata in cursul acestei zile, medicii au actionat asupra zonei postnecrotice, ce ocupa aproximativ 3% din suprafata corpului bebelusului: partea stanga a fetei si pavilionul auricular stang.

"In timpul operatiei s-a realizat debridarea excizionala si degranularea zonelor de la nivelul obrazului stang si excizia necrozelor de la nivelul urechii stangi. Defectele au fost acoperite cu piele libera, despicata 3/10 mm, recoltata cu electrodermatomul de la nivelul coapsei si a fesei drepte", a declarat Prof.
univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu".


Interventia chirurgicala a durat aproximativ 40 de minute, iar acum bebelusul este monitorizat si primeste ingrijiri din partea unei echipe interdisciplinare de medici din cadrul spitalului.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod