Bananele, solutia care opreste raspandirea HIV

Facebook Twitter Comenteaza
Bananele, solutia care opreste raspandirea HIV

Cercetatorii de la Universitatea Michigan au descoperit ca un ingredient din banane este la fel de eficient in prevenirea infectiei cu HIV precum doua medicamente deja existente pe piata, titreaza publicatia britanica DailyMail.

 

Lectina este ingredientul care se gaseste in mod natural in banane si s-a dovedit a avea un efect protector impotriva infectiilor. Practic, lectina nu permite virusului sa patrunda in organism, dupa cum explica cercetatorii de la Universitatea Michigan.

"Problema anumitor medicamente anti-HIV consta tocmai in faptul ca pot permite mutatii multiple ale virusului, facandu-l rezistent la tratamente.

Insa acest lucru este foarte putin probabil sa aiba loc in prezenta lectinei", sustine Michael Swanson, coordonatorul studiului care a aparut in publicatia Journal of Biological Chemistry.

Potrivit wikipedia.ro, prin termenul de lectina este definita o clasa de proteine sau glicoproteine, cu proprietati aglutinante fata de alte celule, care pot lega reversibil hidrati de carbon, fara a le modifica structura.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod