Avortul cu pilule este legal in Italia

Agentia Italiana a Medicamentului (AIFA) a decis ieri legalizarea pilulei avortive RU486, atragand proteste din partea Vaticanului, relateaza BBC.
AIFA a precizat ca pilula RU486 nu se va gasi in farmacii, ci va fi administrata sub supraveghere medicala numai in spitale. Specialistii recomanda utilizarea ei pana cel tarziu in a saptea saptamana de sarcina. Reprezentantii Vaticanului au precizat ca femeile care vor folosi RU486, precum si medicii care o vor prescrie vor fi exclusi din comunitatea de catolici, deoarece considera metoda ca fiind echivalenta cu avortul chirurgical.

Pilula a fost introdusa in Franta acum 20 de ani, dar se gaseste si in SUA si alte tari europene.
Aceasta metoda permite unei femei sa apeleze la o interventie chimica de intrerupere a sarcinii si mai putin invaziva, in defavoarea celei chirurgicale. Potrivit site-ului Romedic.ro, mifepristonul determina separerea placentei de endometru, inmoaie cervixul si creste contractiile uterine pentru a permite continutului uterin sa fie expulzat. Este un steroid sintetic, care blocheaza progesteronul, hormonul care intretine sarcina. De asemenea, este folosit si ca metoda contraceptiva de urgenta.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 3 Aug 2009, 11:44
    Sarcina

    Decat sa ajungi sa iti distrugi corpul prin chiuretaje si acest tip de pastile, mai indicat, zic eu, e sa aplici o metoda contraceptiva. Ne mai facem si pacate fata de Dzeu prin chiuretaje. Si-asa abia ne mai tine pamantul asta. Multa sanatate!

    1
    0

  • mihaela pe 1 Aug 2009, 10:58
    as dori sa fie si la noi introdusa aceasta metoda

    ar fi foarte bine daca s ar introduce si la noi aceasta metoda de avort care mi se pare mult mai usoara si mai usor de suportat decit ceea ce se practica acum in spitalele din Rominia metoda care nici nu am cuvinte sa o descriu dar mi se pare mult mai ''criminala'' poate asa am avea mai putine femei care de frica durerii si de frica metodei aplicate renunta sa mai vina la doctor si aplica alte metode mult mai neortodoxe s au fac copi nedoriti.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod