Avion sanitar la dipozitia SMURD. Pacientii nu platesc

Facebook Twitter Comenteaza
Avion sanitar la dipozitia SMURD. Pacientii nu platesc

S-a lansat proiectul umanitar „avionul sanitar" al Fundatiei pentru SMURD.

 

In acest an, Fundatia pentru SMURD va finanta din campania 2% un numar de 100 de ore de zbor pentru asigurarea transferului de urgenta al pacientilor aflati in stare critica atunci cand utilizarea elicopterului nu este posibila din cauza conditiilor meteo nefavorabile sau a distantelor mari.

Avionul sanitar pus la dispozitia SMURD va fi o aeronava Piper Cheyenne III, dotata din punct de vedere medical cu echipamente si aparatura medicala de terapie intensiva, in conformitate cu standardele europene si compatibile cu cele existente in serviciile de medicina de urgenta.

Aceasta aeronava va efectua zboruri interne de salvare, pe timp de zi si de noapte, in conditii meteorologice nefavorabile, de pe aeroporturile omologate in conditii de maxima siguranta, cu scopul de a interveni, atunci cand este cazul, in sprijinul misiunilor aeromedicale SMURD. In anumite cazuri exceptionale, va fi analizata si posibilitatea efectuarii unor zboruri externe, pentru anumite situatii critice sau atunci cand este vorba despre o misiune destinata salvarii de vieti omenesti.

Pacientii care urmeaza sa beneficieze de acest serviciu nu vor plati contravaloarea transportului, misiunile avand caracter strict umanitar. “Este un proiect facut de catre oameni pentru oameni.
Multumim tuturor celor care au crezut in proiectul acesta si care prin donatiile lor vor salva, indirect, multe vieti. Apreciez initiativa Fundatiei pentru SMURD. Asigurarea unui serviciu umanitar pentru pacientii care necesita transfer de urgenta pe calea aerului, mai ales cand utilizarea elicopterului nu este posibila sau eficienta, era necesara. Pacientii vor beneficia gratuit de acest serviciu si sper sa fie salvate multe vieti. Urez succes celor care au avut aceasta initiativa”
, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii la inaugurarea proiectului.

Fundatia a alocat anul acesta aproximativ 170 000 de euro pentru acest proiect, suficient pentru 100 de ore de zbor, asta insemnand 50-60 de misiuni si se gandesc sa suplimenteze sumele, daca va fi necesar.


Astfel de proiecte exista si in alte tari, exemplu elocvent fiind Fundatia Rega din Elvetia care asigura operarea cu 3 avioane si 14 elicoptere din donatii si sponsorizari ale populatiei. Activitatea lor are peste 50 de ani vechime.
 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • NICULINA CARMEN pe 17 Mar 2010, 18:27
    PROIECT UMANITAR ''AVIONUL SANITAR"FELICITARI-DOAMNE-AJUTA!

    FELICITARI, UN PAS INAINTE PENTRU SISTEMUL SE SANATATE!DAR CE FACEM CU SITUATIILE IN CARE: PACIENT DISPNEIC, CIANOTIC,IC. III-IV NYHA,INCOERENT...CE SE PREZITA LA SERV DE URG, INSOTIT DE FAMILIE, ESTE TRIMIS ACASA"LASA CA NU MOARE"LA 12 ORE TRANSP DE ACASA CU SALVAREA IN STARE CRITICA...IN ROMANIA MOR OAMENI CU ZILE DATORITA ORGOLIULUI, INDOLENTEI SI LIPSEI DE PROFESIONALISM. NU PUTEM GENERALIZA-SUNT DOCTORI EXTRAORDINARI,DAR DE CE PT CATEVA MERE STICATE TREBUIE SA SE STICE TOATA LADA?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod