Avem 15 infecţii cu virusul West Nile confirmate

Facebook Twitter Comenteaza
Avem 15 infecţii cu virusul West Nile confirmate

În România sunt confirmate până în prezent un număr total de 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare- Cantacuzino.

 

La cele 7 cazuri confirmate la începutul acestei săptămâni, se adaugă confirmarea a 2 cazuri din cele care erau in curs de evaluare şi încă 6 cazuri noi, confirmate până în prezent, potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii.

Cazurile de îmbolnăvire au fost semnalate în: Dolj – 1 caz, Alba – 1 caz, Buzău – 1 caz, Cluj- 1 caz, Ialomiţa -1 caz, Galaţi- 1 caz, Sibiu- 1 caz, Municipiul Bucureşti – 1 caz, Teleorman – 1 caz, Mureş – 2 cazuri şi Constanţa – 4 cazuri.

În prezent, există în investigare clinică, epidemiologică şi de laborator alte 2 noi cazuri probabile.



Starea de sănătate a bolnavilor care primesc asistenţă medicală de specialitate în unităţile sanitare cu paturi este bună, un număr de 5 pacienţi fiind externaţi până în acest moment. Nu au mai fost înregistrate decese.

Specialiştii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsuri de protecţie:

  • să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi.,
  • să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari
  • să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă
  • să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.


Infecţia West Nile apare la populaţia adultă şi poate avea efecte mai grave în cazul persoanelor care au alte boli asociate (copiii trec, de regulă, neobservat peste infectarea cu virusul West Nile).

 

Citeste mai multe despre virusul West Nile

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod