Au mai ramas 10 zile pana la startul maratonului Bucuresti

Pe 18 octombrie, ora 9:00, in Piata Constitutiei se da startul celui mai mare eveniment sportiv al anului Bucharest City Marathon.
Maratonul este un eveniment sportiv international organizat in cele mai mari capitale si in acelasi timp este un eveniment social care reuneste mii de oameni, promotori ai unui stil de viata sanatos. In Berlin alearga in cadrul maratonului peste 40.000 de oameni, in Londra peste 50.000, iar organizatorii se asteapta ca de-a lungul timpului si la maratonul din Bucuresti sa participe la fel de multi oameni.

Valeria Racila van Groningen, fosta canotoare de performanta, presedinte al Asociatiei Bucharest Running Club, asociatia care a reusit introducerea maratonului de la Bucuresti in circuitul international al maratoanelor a declarat: "Prin organizarea acestui maraton ne dorim sa indreptam atentia opiniei publice catre beneficiile pe care miscarea le are pentru un stil de viata sanatos.
Am fost canotoare, am simtit an de an schimbarile benefice pe care le-au avut asupra mea disciplina riguroasa, dieta echilibrata si activitatea fizica intensa. In conditiile in care tot mai multi oameni sufera de boli cardiovasculare, de obezitate, de probleme ale articulatiilor, maratonul este o competitie binevenita care accentueaza importanta activitatii fizice pentru fiecare individ”.

Bucharest City Marathon se adreseaza atat sportivilor antrenati care sunt asteptati sa concureze la proba de 42,195 km si cea de semi-maraton de 21,095 km, dar si celor amatori care se pot inscrie la Cursa populara de 4 km.
Copiii si persoanele cu dizabilitati au si ei sansa de a concura, pentru ei fiind create Cursa copiiilor de 1 km si Cursa scaunelor cu rotile de 4 km. Proba Maraton 4x10,54 km este adresata angajatilor din companii care doresc sa isi consolideze relatia de lucru si spiritul de echipa.

"S-au anuntat pana acum 700 de participanti pentru probele maraton, semi-maraton si stafeta si suntem increzatori ca vom avea 3000-4000 de alergatori mai ales ca abia acum au inceput sa se inscrie copiii si sportivii amatori care vor concura la cursa populara” a declarat Oana Nastase, director Bucharest City Marathon.


Cei care doresc sa se inscrie la una dintre probele maratonului o pot face pana pe 17 octombrie, fie pe internet (www.bucharestcitymarathon.com), fie la expozitia care va fi amenajata in perioada 16-18 octombrie in Piata Constitutiei si care va reprezenta de asemenea punctul de start al tuturor probelor de maraton.

Bucharest City Marathon va dona in scopuri caritabile sumele de bani colectate la cursa populara catre doua ONG-uri: Hospice Casa Sperantei si Viitor Plus Asociatia pentru Dezvoltare Durabila.       
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod