Au fost demisi 21 de manageri de spitale

Conducerea Ministerului Sanatatii a decis revocarea din functie a unui numar de 21 manageri de spitale si 14 directori coordonatori ai directiilor de sanatate publica la nivel national.
Activitatea manageriala a directorilor coordonatori ai directiilor de sanatate publica judetene si a Municipiului Bucuresti a fost evaluata de catre o comisie constituita prin Ordinul ministrului Sanatatii nr.1228/07.10.2009. In urma acesteia au fost revocati din functie, in conditiile legii, directorii coordonatori ai DSP Alba, Arad, Arges, Botosani, Braila, Caras – Severin, Constanta, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Suceava, Tulcea, Vrancea. Acestia au fost inlocuiti de directori coordonatori interimari, pana la ocuparea posturilor prin concurs.

In ceea ce priveste inlocuirea celor 21 de manageri din spitale toti ocupau temporar functia, fiind interimari.
Decizia Ministerului Sanatatii respecta litera legii si nu are nicio legatura cu situatia politica, asa cum s-a speculat in diferite medii. Unii dintre cei inlocuiti nu respectau Ordonanta 69/2009 care prevede ca managerii spitalelor clinice trebuie sa fie cadre medicale, iar in alte cazuri este vorba despre persoane repuse in functie dupa ce au fost eliberate abuziv. Insa pentru cea mai mare parte dintre manageri exista sesizari atat din partea sindicatelor, cat si din partea personalului medical conform carora programul de management prezentat la numirea in functie nu a fost respectat.


Oricare dintre noii manageri numiti in functie vor fi la randul lor inlocuiti in cazul in care nu vor avea performante, nu isi vor respecta pacientii si personalul medical cu care lucreaza. In Bucuresti au fost fost inlocuiti 5 manageri interimari, doi dintre acestia nerespectand prevederile Ordonantei 69/2009. Inlocuirile au fost efectuate pe parcursul lunii octombrie 2009.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod