Atentie la zincul din cremele adezive pentru proteza dentara!

Facebook Twitter Comenteaza
Atentie la zincul din cremele adezive pentru proteza dentara!

GSK avertizeaza consumatorii despre riscul potential asupra sanatatii asociat cu folosirea in cantitate excesiva pe termen lung a cremelor adezive cu continut de zinc pentru proteze dentare si informeaza despre procesul de tranzitie catre formulele de produs fara continut de zinc.

Compania farmaceutica ia o masura voluntara de precautie: oprirea distributiei cremei adezive cu continut de zinc pentru proteze dentare din protofoliul sau cauzata de faptul ca utilizarea in cantitate excesiva si pe termen lung a acesteia prezinta un potential risc pentru sanatate.
In Romania, compania distribuie creme adezive pentru proteze dentare atat cu continut de zinc cat si fara continut de zinc, sub brandul Corega.

Compania va face tranzitia catre versiunea fara continut de zinc a produsului afectat. "Fara zinc" va fi marcat vizibil pe noul ambalaj.

 "Luam aceasta masura deoarece am luat la cunostinta de potentiale probleme asupra sanatatii asociate cu folosirea in cantitate excesiva pe termen lung a cremelor noastre adezive cu continut de zinc pentru proteze dentare. Aceste raportari sunt extrem de rare, tinand cont de faptul ca in lume exista mai multe milioane de consumatori a acestor produse. Oricine este ingrijorat ca ar fi putut folosi produsul in exces ar trebui sa intrerupa utilizarea lui, sa isi contacteze medicul si sa foloseasca o crema adeziva fara continut de zinc. Folosirea unei cantitati prea mari de crema adeziva pentru proteze dentare poate fi un semn al unei proteze dentare neadaptate corespunzator pe gingii. Purtatorii de proteze dentare ar trebui sa viziteze periodic medicul dentist pentru a se asigura ca proteza lor este in continuare bine adaptata pe gingii," a declarat dr. Howard Marsh, Chief Medical Officer, GSK Consumer Healthcare.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod