Atentie la ibuprofen si diclofenac!


Facebook Twitter Comenteaza
Atentie la ibuprofen si diclofenac!

Si persoanele sanatoase prezinta un risc crescut de boala cardiovasculara in urma administrarii antiinflamatoarelor nonsteroidiene, potrivit celui mai recent studiu, publicat luna aceasta in revista "Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes".

 

Asociatia Americana de Cardiologie si FDA (Administratia Americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor) au avertizat persoanele care sufera de boli cardiovasculare sa fie atente cu administrarea antiinflamatoarelor nonsteroidiene, care includ ibuprofen si diclofenac.

Acestea nu trebuie administrate pentru a trata durerile usoare, deoarece pot creste riscul de deces din cauza unor boli de inima.

"S-au facut foarte putine studii cu referire la riscul la care se supun persoanele sanatoase care utilizeaza antiinflamatoarele nonsteroidiene pentru orice durere usoara. Aceasta cercetare este prima care confirma faptul ca riscul de aparitie a bolilor de inima este crescut chiar si in cazul persoanelor sanatoase care apeleaza frecvent la aceste medicamente"
, precizeaza dr.
Emil L. Fosbol, medic cardiolog la Spitalul Universitar Gentofte din Hellerup, Danemarca, citat de site-ul HealthDay.com

In urma unei cercetari efectuate intre 1997-2005, pe un esantion de un milion de participanti danezi cu varsta medie 39 de ani, expertii au constatat ca persoanele care obisnuiau sa ia ibuprofen prezentau un risc cu 29% mai mare de a suferi un atac de inima, in comparatie cu cei care nu au luat ibuprofen.

De asemenea, persoanele care obisnuiesc sa apeleze frecvent la diclofenac isi dubleaza riscul de atac de inima.


Recomandarea specialistilor: discuta cu medicul tau inainte de a lua antiinlfamatoarele nonsteroidiene pentru orice durere minora! Marea majoritate a studiilor arata ca naproxenul are un profil de siguranta mai ridicat si ca ibuprofenul administrat in doze mici (sub 1200 mg/zi) nu afecteaza sanatatea inimii. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod