Atentie la concentratia de nitrati din apa de fantana

Facebook Twitter Comenteaza
Atentie la concentratia de nitrati din apa de fantana

Anual sunt inregistrate intre 70 si 80 de cazuri de intoxicatii cu nitriti, din cauza faptului ca fantanile nu sunt igienizate corespunzator.

 

Apa din fantani poate fi foarte periculoasa, daca nu chiar fatala, mai ales pentru copiii mici. Motivul: nitritii, niste substante rezultate in urma descompunerii in apa a nitratilor.

Cresterea concentratiilor de nitrati in apa de fantana este cauzata, in primul rand, de lipsa de igiena. Pericolul infestarii apei cu aceasta substanta este foarte mare atunci cand latrinele, fosele septice, puturile raman netratate si neigienizate.

Un alt motiv il poate constitui fertilizarea solului cu ingrasaminte azotate si cu balegar. Nitritii nu se distrug prin fierbere, ci, mai mult, se concentreaza.

Simptomele sunt foarte usor de recunoscut, persoana afectata avand senzatie de sufocare. Copilul intoxicat poate fi salvat daca ii este administrata urgent vitamina C si albastru de metil. In cazul in care aceste medicamente nu sunt la indemana, medicul ramane singura salvare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod