Atentie la bacteriile din portfard!

Facebook Twitter Comenteaza
Atentie la bacteriile din portfard!

Ne avertizeaza specialistii, care ne recomanda sa nu folosim acelasi portfard mai mult de 4 ani.

 

Desi aparent inofensive, gentile in care ne tinem produsele cosmetic sunt o sursa de bacterii care, dupa un timp de folosire, se infiltreaza in cosmetice si sfarsesc pe tenul nostru, potrivit unui studiu citat de publicatia britanica Dailymail. Asadar este posibil ca aceasta sa fie cauza iritatiei sau a infectiei de care nu mai reusesti sa scapi.

Potrivit cercetatorilor, aceeasi geanta pentru produse cosmetice trebuie schimbata dupa patru ani de folosire, insa noi femeile ajungem sa o folosim pe aceesi chiar si 15 ani de zile.

De exemplu, tuburile de mascare vechi pot sa raspandeasca bacterii care au capacitatea de a declansa conjunctivita. Prin urmare, specialistii avertizeaza ca dupa desigilare, rinelul sa nu fie folosit mai multe de sase luni. De asemenea, rujurile expirate usuca buzele, cauzand iritaii si usturimi neplacute. Nu trebuie sa uiti nici de periile/pensulele pe care le folosesti pentru machiaj si care sunt o sursa importanta de micro-organisme care pot cauza herpes si o boala infectioasa extrem de contagioasa numita impetigo.


Statisticile arata ca 68% dintre femei isi schimba produsele cosmetice in momentul dupa ce le termina, indiferent de perioada de valabilitate a acestora. 72% dintre femei recunosc ca nu-si curata/spala periutele/pensulele pe care le folosesc pentru machiaj.
 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod