Atentie la acordarea asistentei de urgenta in perioada sarbatorilor

Facebook Twitter Comenteaza
Atentie la acordarea asistentei de urgenta in perioada sarbatorilor

Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a cerut intr-o videoconferinta directiilor de sanatate publica sa transmita lista cu responsabilii care vor asigura coordonarea asistentei medicale de urgenta in unitatile sanitare in perioada sarbatorilor de iarna.


Oficialul MS a reamintit ca in aceasta perioada numarul cazurilor care apeleaza la serviciile de ambulanta si la unitatile de primiri urgente este mult mai mare, ca urmare este necesara o atentie deosebita pentru organizarea serviciului de permanenta pentru evitarea disfunctionalitatilor in acordarea asistentei medicale.

De asemenea, Arafat a subliniat ca trebuie verificate din timp stocurile de medicamente si materiale sanitare si mai ales functionalitatea aparatelor medicale de tipul computer tomograf, RMN etc.


Pe toata aceasta perioada serviciile de ambulanta si cele SMURD vor lucra la capacitate maxima.

Subsecretarul de stat a atras atentia responsabililor locali ca masinile pentru calamitati si dezastre trebuie sa fie mereu pregatite de interventie, avand in vedere ca elicopterele SMURD pot fi utilizate numai pe timp de zi.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod