Astazi este Ziua Mondiala a Spalatului pe Maini

Milioane de copii din intreaga lume marcheaza astazi Ziua Mondiala a Spalatului pe Maini. De aceea, Organizatia Natiunilor Unite doreste ca omenirea sa constientizeze ca simpla rutina a unei igiene a mainilor poate salva vieti.
Spalatul pe maini este principala modalitate de a impiedica raspandirea bolilor. In special, in tarile in curs de dezvoltare acest obicei poate sa fie extrem de util in prevenirea bolilor mai ales ca potrivit statisticilor UNICEF peste 5000 de copii sub 5 ani mor din cauza bolilor diareice pentru ca nu s-au spalat pe maini inainte de a lua masa sau dupa folosirea toaletei, informeaza BBC.

Potrivit expertilor de la "London School of Hygiene and Tropical Medicine", 1 din 4 persoane care folosesc mijloacele de transport in comun nu are obiceiul de a se spala pe maini dupa folosirea toaletei, majoritatea fiind barbati.
Specialistii au constatat acest lucru dupa ce au analizat bacteriile de pe mainile oamenilor care folosesc mijloacele de transport in comun si au gasit urme de fecale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod