Asociația Română Împotriva Leucemiei strânge fonduri pentru dotarea spitalelor din București și din țară

Asociația Română împotriva Leucemiei a reușit să strângă 3225 de euro prin “Campania pentru prieteni”, care urmează să se transforme în infuzomate și injectomate pentru secțiile de hematologie din București și din țară, cu ocazia Crăciunului.

Campania umanitară, care se desfășoară până pe 22 decembrie, are ca scop strângerea a 5000 de euro printr-un mecanism simplu: fiecare persoană care intră în campanie își propune să strângă câte un euro pentru fiecare prieten dintre cei pe care îi are pe platforma de Facebook. Fondurile adunate în campanie vor fi investite în aparate necesare tratamentului bolnavilor de leucemie, care vor ajunge de Craciun în câteva secții de hematologie din țară.

Anual, în România, aproximativ 5.000 de persoane sunt diagnosticate cu leucemii si limfoame, dintre care peste 900 leucemii cronice, peste 600 leucemii acute și peste 1.000 limfoame. Pacienții au nevoie de cure de chimioterapie și, uneori, și de transplant. Curele de chimioterapie dureză luni, uneori ani de zile.

Pentru a avea rezultatele dorite, tratamentele trebuie administrate cu acuratețe, iar acest lucru se poate face doar cu ajutorul infuzomatelor și injectomatelor. Aceste aparate nu ajuta doar la efectuarea corecta și precisă a terapiilor, dar și la asigurarea unei calități a vieții pacientului net superioară, pe perioada tratamentului.

De Crăciun, ARIL, prin “Campanie pentru prieteni”,  vrea să le facă un cadou bolnavilor de leucemie care sunt sub tratament în Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgență, și Spitalul Clinic Colentina din București, dar și din alte spitale din țară. Cadoul constă în injectomate și infuzomate, o serie de aparate necesare  pentru ca tratamentul să fie administrat cu acuratețe, crescând astfel șansa de reusită a acestuia.

 

“Campania pentru prieteni” se bazează pe un mecanism simplu: fiecare participant își roagă prietenii de pe profilul personal de Facebook să doneze câte 1 euro pentru cauză, astfel încât, la final, acesta va strange câte 1 euro pentru fiecare prieten.  Campania este deschisă pentru oricine vrea să se alăture cauzei, iar oamenii pot dona 1 euro sau mai mult. Pentu a intra în campanie, cei interesați trebuie să acceseze site-ului oficial, www.campaniepentruprieteni.ro, unde pot urma câțiva pași simpli, în funcție de modul în care aleg să se implice.

Pentru a se alătura celor 3225 de prieteni care deja au donat câte 1 euro, aceștia pot completa un formular prin care pot cere un cover photo personalizat,  urmând să-l primeasca în timp real.

Astfel, devin si ei alți oameni cu mulți prieteni care pot ajuta. Tot prin site-ul campaniei, există alte trei variante prin care oamenii se pot  implica: pot cere o pușculiță ARIL, care le va fi livrată gratuit, pentru colegii si prietenii cărora le e mai ușor să doneze astfel, pot dona direct în conturile ARIL sau pot contribui cu idei care ar putea ajuta Campania.

Pornind de la idea că pentru mulți dintre utilizatorii Facebook, „Add Friend” sau „Accept Friend Request” sunt două butoane simple, care nu aduc în spatele lor o semnificație prea mare, inițiativa ARIL, împreună cu agențiile Rusu+Borțun Brand Growers și Dăescu Borțun Olteanu, își propune ca, prin mecanismul acesteia, să dea „prieteniei de pe Facebook” o valoarea și, prin asta, să ajute.

 
Asociația Română Împotriva Leucemiei a fost înființată în 2006 de Monica Bunaciu ea însăși fiind un pacient care a reușit să depășească această boală.

După 10 ani de voluntariat, Monica Bunaciu a înființat ARIL  o asociație al cărei scop este cel de îmbunătăți șansele de vindecare ale actualilor și viitorilor pacienți cu boli hematologice din România. În cei 9 ani de existență, scopul principal al asociației a fost de a dota laboratoarele și sectiile de Hematologie, astfel încât pacienții să poată beneficia de diagnosticare coectă și complete, precum și de o bună administrare a terapiilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod