Artrita, diabetul si scleroza multipla, tratate cu hortensie

Cercetatorii au descoperit ca radacina tufelor de hortensie ar putea revolutiona tratamentele necesare pentru scleroza multipla, psoriazis, unele forme de diabet si artrita.
Toate aceste afectiuni sunt automimune si se dezvolta cand structuri proprii organismu­lui (celule, tesuturi) declanseaza formarea de anticorpi, organismul devenind astfel victima propriilor sale celule. Tratamentele existente atat injectabile, cat si pastile inhiba sistemul imunitar si lasa pacientii vulnerabili la diverse infectii sau alte efecte secundare serioase.

Experimentele efectuate arata ca un medicament care are la baza radacina de hortensie (halofuginona) s-a dovedit eficient in tratarea soarecilor cobai cu scleroza multipla, informeaza publicatia britanica Daily Mail.
Desi acest medicament este folosit deja in tratamentul bolilor autoimune care afecteaza pielea sau alte organe interne, precum si in reducerea inflamatiilor expertii sustin ca mai au nevoie de cateva cercetari pentru a-l folosi in siguranta pe pacientii cu artrita reumatoida si diabet.

"Halofuginona ar putea constitui un tratament revolutionar pentru anumite boli autoimune sau inflamatorii", este de parere dr. Anjana Rao de la Spitalul pentru Copii din Boston (SUA) si coordonatorul studiului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodica pe 9 Iun 2009, 13:33

    consider articolul extraordinar.Sper ca odata si odata oamenii sa inteleaga faptul ca medicina alopata unde incearca sa repare un organ strica altele.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod