Apel pentru cutremurul din Haiti

Facebook Twitter Comenteaza
Apel pentru cutremurul din Haiti

Crucea Rosie Romana lanseaza un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor cutremurului devastator din Haiti.

 

In data de 12 ianuarie, un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitara in Haiti. Acest cutremur a afectat in principal orasele Port-au-Prince, Carrefour si Jacmel, toate situate in zona de vest, avand o populatie estimata la 2.2 milioane de locuitori.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR) a alocat deja suma de 500.000 de franci elvetieni.

Totodata, FISCR a lansat un Apel International de Urgenta. Suma estimata initial pentru asistarea a aproximativ 20.000 de familii afectate de dezastru, se ridica la 10 milioane de franci elvetieni (10 milioane de dolari/6,8 milioane de euro).

Sumele colectate vor fi utilizate de catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Crucea Rosie Romana se alatura eforturilor Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si lanseaza apelul "Ajutor pentru Haiti".
Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special, dar si prin punerea la dispozitia populatiei a serviciului de restabilire a legaturilor de familie, cu rudele aflate in Haiti, prin mesaje de Cruce Rosie.

De asemenea, operatorul de telefonie mobila Orange Romania sustine campania de colectare de fonduri prin punerea la dispozitie, in mod gratuit, a numarului de SMS 887 pentru donatii. Valoarea unui mesaj este de 2 euro la care nu se aplica T.V.A. Numarul este valabil in reteaua Orange, iar suma colectata va fi donata catre Crucea Rosie Romana.
Initiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, coordonat de grupul France Telecom Orange in mai multe tari in care este prezent. Astfel, s-au deschis numere speciale prin care se pot colecta fonduri si s-au facut donatii directe, iar apelurile catre si din Haiti sunt subventionate. Totodata, in zona afectata de cutremur Orange Republica Dominicana ofera suport tehnic pentru actiunile umanitare si pune la dispozitia autoritatilor servicii speciale de telecomunicatii.  

Fondurile colectate vor fi directionate catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Pentru donatii online si serviciul de restabilire a legaturilor de familie, se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro.
Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Sucursala Piata Romana:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100
EURO: RO35BRDE410SV27880794100


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod