Apel la actiune comuna impotriva pandemiei de gripa

Sanofi-aventis intentioneaza sa doneze 100 de milioane de doze de vaccin antigripal catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pentru a putea face fata pandemiei.
In cadrul sesiunii de deschidere a Pacific Health Summit, care a avut loc in Seattle, Washington, Christopher A. Viehbacher, Chief Executive Officer al sanofi-aventis, a declarat: "Doresc sa sustin apelul lansat de Directorul General al OMS referitor la o actiune comuna impotriva pandemiei de gripa. Acest demers reprezinta o responsabilitate comuna a noastra - companii, industrie, autoritati nationale de sanatate, ONG-uri, fundatii - de a ne reuni fortele, precum si dedicarea si motivatia, in vederea gasirii de solutii accesibile fiecarui pacient din intreaga lume."

"Vremurile exceptionale necesita raspunsuri exceptionale.
Trebuie sa actionam responsabil si sa ne aducem cu totii contributia. Din acest motiv, intentionam sa donam Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa poata face fata pandemiei de gripa",
a adaugat Christopher A. Viehbacher.

Aceasta donatie vine ca raspuns la pandemia de gripa din 2009 cauzata de aparitia noii tulpini de virus gripal A(H1N1) si include un angajament anterior asumat de companie in 2008 in contextul amenintarii pandemice cu virusul A(H5N1).

"Noile virusuri gripale A(H1N1) si A(H5N1) sunt prezente in acest moment in multe tari, inclusiv in unele dintre cele mai sarace regiuni ale lumii.
Prin aceasta donatie flexibila, OMS poate sa vina in intampinarea nevoilor acestor populatii vulnerabile,"
a spus Christopher A. Viehbacher.

Odata cu inceperea productiei de vaccin A(H1N1), Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului sanofi-aventis, va furniza catre OMS 10% din produse, sub forma de donatie, pentru a putea lupta impotriva pandemiei de gripa din tarile in curs de dezvoltare. In cazul in care unitatile de productie ale Sanofi Pasteur vor fi total angajate in productia vaccinului pandemic, compania va furniza acest vaccin si printr-o politica de preturi diferentiate pentru tarile in curs de dezvoltare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod