Anticonceptionalele reduc riscul de cancer ovarian

Femeile care iau pilule contraceptive sunt protejate de cancerul ovarian chiar si dupa incetarea administrarii, potrivit unor cercetatori britanici.
Dupa ce au analizat rezultatele a peste 45 de studii asemanatoare, expertii au concluzionat ca legatura dintre contraceptivele orale si riscul scazut de cancer ovarian este dovedita stiintific. Si cu toate ca primele contraceptive aveau un dozaj hormonal mult mai ridicat decat cele din prezent, nu s-a constatat nicio diferenta asupra nivelului de protectie pe care-l ofera.

Alte cercetari realizate de-a lungul timpului au aratat o crestere a riscului de cancer mamar si cervical. In aceata privinta, cercetatorii ne-au linistit sustinand ca protectia oferita in cancerul ovarian este mai semnificativa decat celelalte efecte secundare minore.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • danielaolaru pe 10 Feb 2008, 21:36
    Contraceptivele si problemele noastre, e o treaba serioasa, nu tine de naivitate

    Eu am luat contraceptive 5 ani si de doi ani nu mai iau. De cand am incetat administrarea lor am devenit mai sensibila si am avut probleme cu un ciclu neregulat, insa dupa cateva luni, 6 - 7 luni, organismul a inceput sa-si revina parca dintr-o stare de sevraj/dependenta de anticonceptionale si ma simt mai bine, dar am facut si o cura de proceduri balneofizio la Baile herculane 2 saptamani si nu mai am probleme. Ovarele mele au inceput sa functioneze normal si fara ajutor de la contraceptive, care - va spun drept - pe mine m-au ajutat mult in cei 5 ani de administrare, fara efecte secundare. Depinde de organismul fiecareia cum le tolereaza si daca chiar are nevoie de ele, eu am avut nevoie de ele, aveam un ciclu neregulat si dismenoree, un cosmar de fiecare data. Deci se prea poate sa ma fi protejat de cancer sau alte afectiuni ale ovarelor. Nu este vorba numai de publicitate aici. Problema este ce fel de contraceptive iei, cine ti le recomanda... sau daca ti le cumperi singura de la farmacie aiurea. Pe mine nu ma influenteaza publicitatea, dar m-am convins singura de efectele benefice asupra sanatatii mele pe care le-au avut pilulele contraceptive recomandate de medicul ginecolog de la planning inca de cand eram in liceu, acum am 26 de ani si vreau sa fac un copil.

    0
    0

  • Manu pe 31 Ian 2008, 11:56
    Cat de naivi ne credeti

    Cu parere de rau, va spun ca nu sunt de acord. Si chiar nu cred in rezultatul acestor studii. Sora mea a luat contraceptive si a trebuit sa-si opereze niste chisturi ovariene. O verisoara, mult mai consecventa in a lua contraceptive, a pierdut o sarcina, etc. Probabil ca sunt cazuri izolate, dar problema ridica multe semne de intrebare. Pe de alta parte ar trebui sa ne gandim ce intra in compozitia acestor contraceptive - substante de sinteza, nimic natural. Bunicii nostri mancau totul cat mai natural si nu mai aveau atatea probleme pe care noi le suportam cu stoicism. Ma gandesc ca toata publicitatea pentru contraceptive vine in sprijinul producatorilor si distribuitorilor de contraceptive. Este posibil ca dvs sa fiti manipulati sa publicati astfel de articol?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod