Angina pectorala: risc dublu de infarct pentru barbati

Barbatii care sufera de angina pectorala prezinta un risc cu mult mai mare decat femeile de a dezvolta si alte probleme grave ale inimii, este concluzia unui nou studiu.
Cercetatorii de la Universitatea Nationala a Irlandei au descoperit ca barbatii cu o astfel de afectiune sunt de doua ori mai predispusi sa sufere un infarct si au risc de trei ori mai mare de a deceda din cauza unei boli de inima.

Angina pectorala este o problema cardiovasculara serioasa care se manifesta prin durere toracica sau senzatie de presiune ori de greutate la nivelul inimii. Este provocata de cantitatea insuficienta de sange primita de inima.

"Daca esti diagnosticat cu angina, nu trebuie sa te panichezi. Nu se va ajunge neaparat la un infarct. Insa este important sa urmezi sfaturile medicului si sa adopti un stil de viata sanatos," declara autorul studiului, dr. Brian Buckley.

Sursa: BBC News
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • un oarecare pe 11 Aug 2009, 00:05
    CIND VREI SA MORI URMEZI SFATUL MEDICULUI

    mi-am fortat mama sa respecte sfatul medicului si am ramas fara mama.in urma cercetarilor ulterioare am ajuns la concluzia ca daca faceam cum stia mama astazi nu umblam la cimitir.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod