Anestezia epidurala scade riscul de incontinenta urinara

Facebook Twitter Comenteaza
Anestezia epidurala scade riscul de incontinenta urinara

Anestezia epidurala efectuata la nastere scade riscul de incontinenta urinara, arata un studiu recent.

 

Obstetricienii au constatat ca una din zece femei care a nascut natural a intampinat probleme la nivelul muschiului levator care tine organele interne. De asemenea, o treime dintre femeile care au fost ajutate la nastere cu forcepsul au suferit o trauma musculara, scrie BBC News Online.

Cercetatorii sustin ca femeile care au nascut natural sunt mult mai predispuse la prolaps genital, in comparatie cu cele care nu au avut o sarcina.

Iar, cele care au avut doua nasteri naturale prezinta un risc de opt ori mai ridicat de a suferi un prolaps genital. Acesta apare atunci cand muschii pelvieni slabesc si nu reusesc sa sustina  vezica urinara si uterul.

Simptomele sunt extrem de variante, insa pot include atat probleme de natura sexuala, cat si incontinenta urinara si fecala. De asemenea, poate sa apara efectul contrar de constipatie cronica in functie de cum sunt afectati muschii. Exista numeroase optiuni pentru a gestiona aceste simptome, insa cea mai eficienta si pe termen lung ramane interventia chirurgicala.

Anestezia epidurala presupune injectarea unei anumite cantitati de anestezic in zona exterioara din jurul canalului vertebral, numit spatiu epidural.
De cele mai multe ori, anestezia epidurale se realizeaza in partea de jos a coloanei vertebrale.

 

Nasterea prin hipnoza, substitut pentru anestezie


Nasterea sub hipnoza ofera o alternativa care-ti permite sa colaborezi cu durerea din timpul travaliului, utilizand abilitatile noastre interioare de a reduce nivelul anumitor senzatii. Oricat de ciudata ti se pare ideea de a naste sub hipnoza, trebuie sa cunoastem faptul ca pana la inceputurile secolului al XIX-lea, hipnoza a fost singurul anestezic utilizat in timpul nasterii.

Abia in 1950, obstetricianul francez Fernand Lamaze a elaborat o serie de tehnici (pentru metoda Lamaze click aici) care au la baza principii imprumutate din hipnoza. Cercetarile stiintifice de-a lungul timpului arata ca nasterea sub hipnoza presupune mai putina durere, mai putine medicamente, mai putine interventii si un travaliu scurt, fiind utilizata la scara larga in alte tari.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Melania pe 16 Iun 2015, 19:43
    electrostimulare perineala

    Inainte sa te avanti intr-o operatie, incearca niste sedinte de electrostimulare perineala si kineto. Acum exista si alte metode prin care poti sa te vindeci fara operatie. Eu am facut pana acum cam 12 sedinte de electrostimulare la fizioterapeutul Bogdan Goga si deja nu mai este ca la inceput. S-au rarit foarte mult pierderile de urina si parca incept sa am si eu o viata cat de cat normala.Mergi, consulta mai multi medici si decide dupa ce trebuie sa faci.

    0
    0

  • Laura pe 15 Iun 2015, 01:42
    Operatie incontinenta urinara

    Eu m-am ales dupa nastere cu incontinenta urinara. Ma gandesc cu groaza la operatie, dar probabil cam asta e solutia pentru a scapa de o problema atat de stanjenitoare pentru mine. Poate cineva sa imi recomande un medic bun?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod