Alunițele. Grija pentru cele mai prețioase bijuterii

Skinmed Clinic, Centrul de Excelență in Dermatologie, susține că cele mai frumoase bijuterii nu aparțin niciunei case, niciunui brand și nu pot fi cumpărate nici măcar din cel mai exclusivist loc.

Pentru că singurele accesorii neprețuite aparțin pielii noastre. Pe lângă faptul că decorează într-un mod unic epiderma unei persoane, alunițele sunt și amprenta personalității fiecăruia. Să ne amintim numai, de fascinanții ani și de glamour-ul hollywoodian în care doamnele își desenau o aluniță deasupra buzei din dorința de a-și evidenția cele mai fine trăsături, dar și pentru a puncta, la propriu, că cele mai frumoase bijuterii fac parte din noi. Tocmai de aceea, obligația noastră este de a le proteja și îngriji ca atare.

Oamenii tind să acorde importanță elementelor de mari dimensiuni, dar adevăratul secret ce stă la baza sănătății și a unei vieți armonioase este atenția la detalii. În acest sens, supravegherea nevilor (alunițelor) reprezintă un prim pas  pe care îl putem deprinde cu ajutorul medicului dermatolog, iar ulterior, îl putem efectua chiar noi. Odată ce învățăm că nicio aluniță nu are voie să se modifice de-a lungul timpului, fie că vorbim de suprafață, contur, colorație sau creșterea dimensiunilor (mai ales în perioada adultă), vom înțelege necesitatea dermatoscopiei.

În aparență, aceasta este o tehnică simplă, non-invazivă, care presupune examinarea leziunilor cutanate, dar în esență, este un procedeu prin care te convingi că medicul specialist este cel mai bun prieten al pielii tale.


Fie că folosesc dermatoscopul pentru a observa detalii morfologice tăinuite ochiului liber, fie că apelează la mappingul cutanat realizat cu dispozitive speciale gata să încropească harta corporală a fiecărui pacient, specialiștii Skinmed vin în întâmpinarea oricărui tip de nevoi pe segmentul amintit.

Exercițiul pe care Centrul de Excelență în Dermatologie, Dermatoestetica și Venerologie îl propune ține de imaginarea pielii noastre ca pe un peisaj. Este foarte important să privim acest peisaj astăzi, comparându-l cu cel de ieri sau cu cel de mâine susține medicul specialist Amalia Anghel. Orice schimbare prevestește nu un anotimp nou, ci nevoia unei investigații atente a doctorului. Despre alunițe și piele se pot scrie numeroase povești, putem da cele mai creative exemple și efectua comparații din cele mai inedite.
Cu o condiție: să fim sănătoși! Skinmed Clinic este un alt mod de a spune NU cancerului de piele!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod