Alimentele cu un continut mare de apa, indicate in curele de slabire

Alimentele care contin o cantitate ridicata de apa te pot ajuta sa slabesti, sustin nutritionistii de la Fundatia Britanica de Nutritie.
Pastele si orezul sunt indicate daca vrei sa slabesti pentru ca ele absorb foarte multa apa, la fel si supele si fripturile din carne slaba care iti vor da o senzatie de satietate de durata mai lunga, potrivit specialistilor citati de site-ul BBC.co.uk. Insa, specialistii avertizeaza ca nu trebuie sa te pacalesti si sa consideri ca un pahar de apa adaugat pe langa pranzul tau poate sa grabeasca procesul de slabire, ci sa incluzi in dieta alimentele care au aceste proprietati.

Asadar, daca adaugi la pastele sau orezul din farfurie multe legume, care sunt bogate atat in apa, cat si in fibre poti sa mananci o portie mai mare fara sa-ti faci probleme cu caloriile pentru ca acestea raman constante si nici nu vei simti senzatia de foame la o ora dupa masa.
Printre alimentele recomandate de nutritionisti se numara: boabele de fasole, ouale fierte sau legumele la gratar cu paste. De asemenea, castravetii si supele sunt incluse in lista alimentelor cu un continut ridicat de apa si hipocalorice.

In schimb, trebuie sa ai grija la portia de somon si lasagna pe care poti sa le consumi in cantitati reduse sau in combinatie cu foarte multe legume usoare. Ciocolata, biscuitii si alunele poti sa le consideri ca si eliminate din dieta ta sau sa reduci consumul lor pe cat de mult posibil.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod