Alcoolul si drogurile - stimulente sexuale pentru tineri

Un studiu efectuat recent pe 1.341 tineri europeni cu varsta cuprinsa intre 16 si 35 de ani si publicat in revista "Bmc Health" releva faptul ca acestia consuma droguri si alcool deoarece cred ca astfel isi pot imbunatati viata sexuala.
Sexul dupa consumul de cocaina este mai intens, ecstasy asigura o durata mai lunga a actului sexual, alcoolul relaxeaza si dezinhiba - sunt numai cateva din concluziile alarmante la care s-a ajuns in urma studiului la care au participat tineri din mai multe orase europene, printre care: Viena, Atena, Liverpool, Lisabona si Berlin.

"Un tanar din 5 consuma cocaina doar pentru a explora senzatii sexuale", a declarat Mark Bellis, unul dintre cercetatorii de la Centrul pentru Sanatate Publica de la Universitatea John Moores din Liverpool.
Din rezultatele studiului a reiesit ca 28,6% dintre tineri consuma alcool deoarece cred ca in acest fel vor intalni un partener, in timp ce 26,2% prizeaza cocaina pentru a prelungi durata actului sexual.

Cercetarea a urmarit trei aspecte: implicatiile drogurilor in primul raport sexual, consumul de stupefiante pentru a obtine senzatii sexuale inedite si consecintele folosirii acestor substante asupra sanatatii publice.

S-a stabilit de asemenea ca exita o stransa legatura intre consumul de droguri si inceperea vietii sexuale, mai ales in randul fetelor.
Cele care se drogheaza isi incep, de regula, viata sexuala la varste foarte fragede. Pentru cei care abuzeaza de alcool probabilitatea de a avea mai mult de 5 parteneri in decursul unui an si de a intretine raporturi sexuale neprotejate este mai mare.

Sursa: http://salute.agi.it
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod