Ai alergie la ou? Poţi să faci vaccinul antigripal

Facebook Twitter Comenteaza
Ai alergie la ou? Poţi să faci vaccinul antigripal

Dacă ai alergie la ou nu există niciun pericol pentru vaccinul antigripal, potrivit noilor recomandări publicate pe site-ul American Academy of Allergy, Asthma & Immunology.

 

Orice persoană care s-a confruntat cu aceste alergii trebuie să apeleze la sfatul unui specialist în imunologie sau alergologie pentru o evaluare înainte de a se vaccina împotriva gripei, iar dacă medicul îl recomandă nu este niciun pericol, scrie publicaţia medicală ScienceDaily.



Până acum, persoanele care erau alergice la ou erau sfătuite să nu facă vaccinul antigripal, deoarece conţine proteină din ou care le poate declanşa o reacţie alergică. Deoarece ultimele cercetări au scos la iveală faptul că vaccinul conţine o cantitate extrem de mică de proteină din ou şi persoanele alergice au un risc foarte mic pentru a face reacţii, specialiţtii susţin că vaccinul poate fi administrat şi persoanelor alergice sub atenta supraveghere a medicului imunolog.

Când o persoană este alergică la ou, sistemul imunitar reacţionează la proteinele conţinute de ou.
Aceste proteine sunt tratate de organism precum nişte "invadatori periculoşi"; drept urmare se produc anticorpi pentru a lupta împotriva lor. Ouăle se numără printre cele opt alimente care cauzează în 90% din cazuri alergii în rândul copiilor. Laptele, alunele, nucile, grâul, soia, peştele şi scoicile sunt celelalte şapte alimente alergice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod