Afinele previn infectiile tractului urinar

Afinele au fost studiate timp de sute de ani pentru capacitatea lor de a preveni infectia tractului urinar. Astfel, s-a descoperit ca ele contin un agent antibacterian, dar si alti compusi care impiedica aparitia unor infectii urinare.
Studiile arata ca sucul de afine schimba proprietatile termodinamice ale bacteriilor din tractul urinar pentru a forma o bariera energica, care impiedica dezvoltarea infectiilor. Inainte ca infectia sa se dezvolte, un agent patogen izoleaza zona si apoi penetreaza mucoasa de la suprafata peretilor tractului urinar. Afinele previn aceasta aderare, astfel bacteria E-coli este spalata si apoi este eliminata prin urina. Atata timp cat E-coli este responsabila de 80-90% dintre infectiile tractului urinar, protectia oferita de afine este semnificativa.

Totusi, daca bacteria se instaleaza indicat este sa ceri sfatul unui specialist, deoarece nu sunt studii clare care sa ateste ca sucul de afine este indicat in tratarea infectiei deja instalate, infectie care poate afecta si rinichii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod