"Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe!"

Crucea Rosie Romana va organiza marti, 2 decembrie 2008, in intervalul orar 11,00 - 17,00, in Piata Universitatii un eveniment pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta anti SIDA.
Un  panou urias va fi montat in Piata Universitatii, pe care va fi scris, cu sute de prezervative, cuvantul SIDA. Fiecare persoana care va trece pe langa panou este invitata de catre voluntarii Crucii Rosii, sa dezlipeasca cate un prezervativ. Actiunea este un simbol al luptei impotriva transmiterii virusului HIV/SIDA. "La scara mondiala, in fiecare saptamana, apar zeci de mii de cazuri noi de imbolnavire. Oricine poate fi infectat! Cel mai bun si mai sigur lucru pe care putem conta este prevenirea.
Speram ca exercitiul nostru simbolic sa atraga un numar cat mai mare de persoane si, pana la sfarsitul zilei, cuvantul SIDA sa fie sters de pe panou"
, a declarat doamna doctor Victoria Mihaescu, coordonatorul acestui program la nivel national.

Actiunea face parte din campania "Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe!", o campanie mondiala impotriva discriminarii si stigmatizarii persoanelor afectate de HIV/SIDA, initiata de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.


La nivel mondial exista 33,2 milioane de persoane care traiesc cu HIV/SIDA, din care peste 420 000 de copii au fost infectati doar in cursul anului 2007. In Romania sunt inregistrate peste 11.000 de cazuri, din care peste 8.000 sunt tineri (sursa: Compartimentul pentru Monitorizare si Evaluare a infectiei HIV/SIDA in Romania - IBI "Prof. Dr.M. Bals").
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 25 Dec 2008, 00:33
    SIDA

    f utile aceste articole despre BTS-uri, pt ca ne aduc mereu informatzii noi; tzinetzi-o tot asha! ;)

    0
    0

  • ionescunatalia pe 1 Dec 2008, 11:54
    Sida

    Foarte bune aceste articole de prevenire!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod