A murit la scurt timp dupa ce a fost vaccinata impotriva cancerului de col uterin

O fata de 14 ani din Marea Britanie a decedat la scurt timp dupa ca a fost vaccinata impotriva cancerului de col, ca parte a programului de vaccinare impotriva virusului responsabil de declansarea acestei boli, informeaza BBC News.
Decesul a survenit la cateva ore dupa ce Natalie Morton a fost vaccinata la o scoala din Coventry. Si alte eleve au intampinat stari de greata si ameteala.

Specialistii iau in calcul si posibilitatea ca decesul sa fi fost provocat de o alta problema medicala si sa nu aiba legatura cu vaccinul.

In prezent se efectueaza cercetari pentru a stabili exact cauza decesului.

Vaccinul Cervarix asigura protectie impotriva virusului papilloma uman (HPV), virus care determina cancerul de col uterin.
Vaccinul protejeaza impotriva celor mai frecvente doua tulpini HPV oncongene 16 si 18 (resposabile pentru 70% din numarul total de cazuri de cancer de col uterin la nivel mondial).

In fiecare an, aproape 500.000 de femei din intreaga lume sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar 274.000 mor din cauza acestei afectiuni. Romania se situeaza pe primul loc din Europa in ceea ce priveste incidenta si mortalitatea datorata cancerului de col uterin, de 6,3 ori mai mult decat media tarilor din Uniunea Europeana.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mircea pe 1 Oct 2009, 11:42
    urari de bine de la o persoana de bine

    ...multumim pentru ca ati facut lumina pentru noi cei din evul mediu. Sunt sigur ca va bazati afirmatiile pe date foarte concrete. Acum sunt mult mai sigur ca vaccinul asta este Solutia.

    0
    0

  • Gene pe 29 Sep 2009, 20:59
    era de la o scoala de pocaiti care se tem de doctori, vaccinuri, transfuzii, etc.

    Inca un articol impotriva vaccinarii prin care prostiti populatia credula. Scrieti numai tampenii parca ati fi din Evul mediu. Din cauza voastra si a celor ca voi anul trecut nu s-au vaccinat fetitele care trebuiau sa fie imunizate. Va urez sa muriti in chinuri de o boala de care ati fi fost salvati de o banala vaccinare, ca sa aveti timp sa reflectati la tampeniile pe care le debitati.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod