A fost realizat cipul placerii!

Cercetatorii de la Universitatea Oxford sustin ca, undeva in viitorul apropiat, implantarea in creier a unui dispozitiv electronic va stimula centrii care genereaza placerea. Acest cip este necesar mai ales persoanelor care nu se simt satisfacuti sexual sau care nu simt nicio alta placere.

Cipul placerii va stimula o parte din creier, numit cortex orbitofrontal, care este directionat spre afectiunea numita anhedonia, potrivit ziarului Daily Mail.

Anhedonia este cunoscuta in psihologie ca o incapacitate de a simti sau de a trai placerea, fie ca e vorba de activitati cotidiene (exercitiile, mancarea), fie interactiuni sociale sau sexuale. Se intalneste frecvent in schizofrenii, depresii si alte tulburari mintale.

Potrivit cercetatorilor, un dispozitiv asemanator a fost folosit de-a lungul aceleasi linii pentru a trata boala Parkinson, dar un implant pentru stimularea orgasmului inseamna o munca de un deceniu deoarece chirurgia este prea dura.

"Cand tehnologia in acest domeniu va fi imbunatatita, putem folosi stimularea profunda a creierului pe mai multe suprafete", a declarat cercetatorul de la Oxford Tipu Aziz.
"In viitor, chirurgia va fi mult mai subtila, iar omul ca detine mai mult control asupra puterii, fiind capabil sa activeze si sa dezactiveze cipul atunci cand este necesar". 

Sursa: Live Science

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod