A fost ales vicepresedintele Federatiei Europene a Academiilor de stiinte Medicale

Facebook Twitter Comenteaza
A fost ales vicepresedintele Federatiei Europene a Academiilor de stiinte Medicale

In prima zi a Conferintei Federatiei Europene a Academiilor de stiinte Medicale, acad. prof. univ. dr. Laurentiu Mircea Popescu a fost investit in functia de vicepresedinte al Federatiei Europene a Academiilor de stiinte Medicale. Numirea sa in aceasta functie reprezinta o noua confirmare a contributiilor aduse in domeniul cercetarii medicale.

 

In cei doi ani in care va fi vicepresedinte al Federatiei Europene a Academiilor de stiinte Medicale, academicianul roman se va pregati pentru a prelua, in anul 2012, presedintia Federatiei.

La finalul mandatului sau, va fi considerat in continuare membru de onoare al acestei Federatii.

Acad. prof. univ. dr. Laurentiu Mircea Popescu este presedintele Academiei de stiinte Medicale din Romania, organizatie ce a fost admisa in Federatia Europeana a Academiilor de Medicina in anul 2007, in cadrul Congresului anual al Federatiei.

Prof. dr. Hubert E. Blum, actualul presedinte al Federatiei Europene a Academiilor de stiinte Medicale, a declarat ca alegerea in functia de vicepresedinte a acad.
prof. univ. dr. Laurentiu Mircea Popescu reprezinta o mare apreciere de care se bucura Academia de stiinte Medicale din Romania si medicina romaneasca in general.

Conferinta Federatiei Europene a Academiilor de stiinte Medicale are loc anul acesta pentru prima data in Romania, intre 24 si 26 martie 2010. La eveniment s-au reunit delegatii ale Academiilor de stiinte Medicale din Europa si, in premiera pentru aceasta conferinta, sunt prezenti reprezentanti din Statele Unite ale Americii, China si Israel.
Membrii Federatiei au avut ocazia, in cele trei zile ale Conferintei, de a se intalni si a dezbate doua topice de actualitate in medicina europeana: „Cardiologia translationala: de la mecanisme moleculare la patul bolnavului”si „Bioetica medicala si sanatatea publica”.
 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod