91% dintre pacientii cu cancer cred in sansele de vindecare

Studiul a fost realizat in randul a 3 grupuri de populatie: pacienti diagnosticati cu cancer, apartinatori si persoane care nu au fost afectate in nici un fel de aceasta boala, in nici una dintre primele 2 ipostaze.
Rezultatele arata ca atitudinea persoanelor diagnosticate cu cancer a fost una pozitiva: 91% dintre pacienti au fost optimisti si increzatori in sansele de vindecare, iar 55% au hotarat din prima clipa sa lupte cu boala, convinsi ca vor invinge aceasta maladie. Peste 2 treimi dintre cei chestionati (67%) afirma ca sunt total de acord cu afirmatia “Cancerul nu inseamna condamnare la moarte”.

In privinta surselor de informare, peste 23% dintre pacientii chestionati declara ca isi iau informatiile necesare de pe internet (site-uri, forumuri de discutii, bloguri specializate), de la medicul oncolog (20%), aproape 18% din mass-media si in jur de 17% de la cercul de apropiati: familie, prieteni, colegi.


Cercetarea a fost realizata de compania Roche Romania inainte de lansarea campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", prima campanie care vizeaza lupta impotriva cancerului in general si care isi propune sa schimbe atitudinea oamenilor despre cancer, convingand pacientii ca exista speranta oferita de solutii inovatoare de tratament disponibile si in Romania care pot prelungi speranta de viata sau pot aduce chiar vindecarea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod