90% din copiii cu ficat gras sunt obezi sau supraponderali

Facebook Twitter Comenteaza
90% din copiii cu ficat gras sunt obezi sau supraponderali
"Ficatul gras este cea mai frecventă boală cronică de ficat din patologia umană şi prima nouă boală descrisă a secolului XXI. 90% din copiii cu ficat gras sunt obezi sau supraponderali, iar mai târziu aceştia vor dezvolta afecţiuni hepatice grave," a declarat prof. dr. Amorin Popa în cadrul simpozionului GastroFest.

Ficatul gras nu este singura boală care afectează sistemul digestiv. Deficitul de magneziu este prezent la toate vârstele, cu toate acestea este subdiagnosticat in România, cei mai mulţi pacienţi fiind trimişi de la un medic la altul.
"Toţi trăim apriori la limita unui deficit de magneziu, cele mai frecvente cauze fiind stresul (fizic, psihic, biologic)", a subliniat conf. dr. Paul Porr, medic primar medicină internă şi gastroenterologie, Universitatea de Medicină Sibiu.

GastroFest este un simpozion academic dedicat cercetării şi expunerii unor lucrări ştiinţifice de top care au ca subiect afectiunile hepatice. Evenimentul se desfăşoară în perioada 14-16 octombrie, la Sinaia.
Dintre temele prezentate la simpozion fac parte: "Pierderile de fier pe tract digestiv" (susţinută de prof. dr. Mircea Diculescu, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Bucureşti), "Tratamentul hipertensiunii portale în ciroză" (susţinută de conf. dr. Paula Szanto, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Cluj).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod