83% dintre romani sufera de dureri de cap

Facebook Twitter Comenteaza
83% dintre romani sufera de dureri de cap

Conform unui studiu realizat de Stem - Mark, 83% dintre romani se confrunta cu cea mai frecventa forma de durere: cea de cap.

 

Tot statisticile ne arata ca pe langa aceasta, romanii mai sufera de dureri de spate (38%), dureri de dinti (24%), dureri menstruale (21%), dureri articulare (21%), dureri cauzate de raceala (15%), migrene (14%), dureri musculare (10%) si dureri cauzate de febra (8%). Motivele principale ale durerilor de cap sunt: oboseala sau epuizarea cauzata de un volum de munca prea mare (62%), stresul sau problemele psihice (19%), somnul insuficient (8%) etc.

Durerea este o senzatie de disconfort care ne spune ca ceva este in neregula cu corpul nostru, care transmite semnalul de alarma mai departe catre creier.

Maduva spinarii si nervii reprezinta calea prin care mesajul calatoreste de la si spre creier catre alte parti ale corpului. In momentul aparitiei unei leziuni mii de receptori de la nivelul pielii trimit mesaje de-a lungul nervilor si maduvei spinarii spre creier.

 

Medicatia contra durerii actioneaza prin blocarea acestor mesaje sau reducerea efectului acestora catre creier.
 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mustang pe 25 Iun 2010, 03:16
    trompele(organe genitale)

    buna spune ce sanse am de a ramane insarcinata avand probleme cu muschii trompelor?cazul meu probabil e mai rar in urma unei operatii de apendicita mi sa infiltrat infectie la trompe(mia erupt in timpul operatiei apendicita)dupa 5 ani am ramas insarcinata si am pierdut sarcina bineanteles pe atunci eu nu stiam ca am probleme,dupa care nu am mai ramas timp de 11 ani,miau facut aici in spania un studiu in jur de doi ani,urmatoarea programare o am in decembrie si nu am rabdare,imi doresc un raspuns poate chiar o solutie sper ca d-voastra sa ma puteti ajuta va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod