8 din 10 barbati vor fi supraponderali pana in 2020

Facebook Twitter Comenteaza
8 din 10 barbati vor fi supraponderali pana in 2020

8 din 10 barbati si 7 din 10 femei vor fi supraponderali sau obezi pana in 2020, este rezultatul unui nou studiu efectuat de cercetatorii englezi.

In timp ce datele arata o scaderea a numarului de copii supraponderali, in ceea ce priveste adultii estimarile nu sunt la fel de optimiste, scrie publicatia DailyMail. Nu numai ca numarul adultilor supraponderali va creste, dar in acelasi timp va creste si incidenta diabetului zaharat, accidentelor cerebrale si a bolilor de inima, potrivit raportului oferit de specialisti.


Studiul condus de Klim McPherson de la Universitatea Oxford a confirmat prezicerile unei cercetari Foresight din 2007, menite sa estimeze cum se va modifica pe viitor numarul de persoane obeze din Anglia.

Statisticilor date de Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca incidenta obezitatii in lume este in continua crestere si se estimeaza ca pana in 2015 va atinge cifra de 700 milioane de cazuri.

Afectiunile corelate cu obezitatea sunt diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala, dar si afectarea articulara, insuficienta venoasa cronica, insuficienta respiratorie, infertilitatea, apneea in somn, litiaza biliara, insuficienta cardiaca, tromboflebitele.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod