72% dintre romani merg la birou cand sunt raciti

Facebook Twitter Comenteaza
72% dintre romani merg la birou cand sunt raciti

Conform unui studiu realizat de Colegiul Farmacistilor din Romania, 72% dintre romani merg la birou atunci cand sunt raciti.

Pentru a preintampina afectiunile specifice sezonului, Colegiul Farmacistilor din Romania lanseaza in data de 3 noiembrie campania "Antigripale Naturale". In cadrul campaniei, bucurestenii care lucreaza in zona Eroilor, Buzesti, Piata Presei Libere, Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle au posibilitatea sa isi ia cu ei la birou un fruct sanatos, care sa contribuie la intarirea sistemului imunitar.
Campania se va derula in perioada 3-7 noiembrie, reprezentantii Colegiului Farmacistilor fiind prezenti in fiecare zi, in fata unui office building din zonele mentionate.

"Raceala nu trebuie subestimata, pentru ca pot aparea complicatii precum sinuzita, otita, laringita, amigdalita si chiar pneumonii. O alimentatie sanatoasa in aceasta perioada a anului poate tine raceala departe. Din acest motiv, prin campania Anigripale Naturale, Colegiul Farmacistilor doreste sa deschida apetitul pentru un desert sanatos in fiecare zi, un obicei cu care ar trebui sa ne obisnuim toti, mai ales in perioada acesta a anului", a declarat Clara Popescu, Vicepresedinte Colegiul Farmacistilor din Romania.

Frigul asociat cu umezeala, dar si cu stresul cotidian, slabesc toamna sistemul imunitar si duc la aparitia unor afectiuni specifice, precum si la activarea unora preexistente.
Raceala este cea mai des intalnita afectiune in aceasta perioada a anului, 45% dintre respondentii din cadrul studiului efectuat de CFR identificand-o ca pe principala problema de sanatate, alaturi de oboseala (20%), dureri ale membrelor (11%) si sinuzita (9%). Cu toate acestea, odata cu sosirea anotimpului ploios doar 39% dintre respondenti isi iau masurile necesare de prevenire a acestora.

Peste 60% dintre romani sufera in fiecare an de afectiuni de sanatate specifice sezonului ploios, iar 16% dintre acestia gasesc singuri remedii pentru problema de care sufera.
56% dintre respondenti tin cont de pareri specializate, 36% se sfatuiesc cu medicul de familie si 20% cu farmacistul. Un procent de 26% dintre romani asculta de familie atunci frigul le afecteaza sanatatea.

Studiul a fost efectuat in perioada 2-3 octombrie 2008, pe un esantion reprezentativ pentru populatia romana din mediul urban si a urmarit sa investigheze modul in care romanii sunt afectati de bolile specifice toamnei si ce fac pentru a preveni chiar si o mica raceala.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod